Skandalozno ponašanje Ambasade Rusije: "Sumnjamo da, gospoda, imaju glavu"

15
Radiosarajevo.ba
Skandalozno ponašanje Ambasade Rusije: "Sumnjamo da, gospoda, imaju glavu"
Foto: FB Ruska ambasada u BiH / Igor Kalabuhov

Ambasada Ruske Federacije u Bosni i Hercegovine u Sarajevu se brutalno i krajnje nedemokratski oglasila danas o, kako su, naveli, "britansko-ukrajinsko neraskidivom prijateljstvu".

Povod je zajednička kolumna Ambasadora Velike Britanije i Otpravnika poslova Ukrajine u BiH objavljena 8. marta.

U odgovoru su iznijeli i bizaran scenarij, gdje se „između redova“ može iščitati gotovo prijeteći ton.

"Pročitali smo zajedničku kolumnu Ambasadora Velike Britanije i Otpravnika poslova Ukrajine u BiH (Bosnia Daily, 08.03.2022.) i zamislili hipotetičku sliku. Kao odgovor na škotsku deklaraciju nezavisnosti, Engleska je odlučila da udari na secesioniste. Paralelno, svim Škotima je naređeno da govore samo na jeziku Cockney, a korištenje rodnog jezika je državni zločin", naveli su.

Kao rezultat metodičnog bombardovanja Edinburga i Glasgowa, naveli su dalje, poginulo je više od 14 hiljada ljudi, uključujući mnogo djece.

Intervenira međunarodna zajednica, a u glavnom gradu BiH potpisuju se Sarajevski sporazumi o stabilizaciji situacije.

"London se osam godina izmigoljio, manevrisao, izmicao, nastavljajući da sistematski uništava Škote. Kako bi Škoti postupili u takvim uslovima? Naravno, slika je zaista hipotetička. U stvari, britanski patriota Boris bi već odavno dao komandu da se nanese nekoliko ciljanih nuklearnih udara po škotskim gradovima, a prije toga bi raspršio "egzotični virus" po Škotskoj", istaklnuto je iz Ambasade Ruske Federacije, te zaključeno:

"Ali u stvari, prije nego što se u duetu pjeva o "ruskoj agresiji", trebalo bi srcem da razume zašto su – na kraju – naši pravedni postupci postali neizbježni. Ali ova gospoda nemaju srca. Sumnjamo da imaju glavu".

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Na ovakav provokativan istup reagirala je i baronesa Arminka Helić poručujući da je ambasador Matt Field prijatelj BiH i svih njenih ljudi.

"Svi trebamo podržati Ukrajinu i njezin narod protiv nemilosrdne agresije ruske države", napisala je Helić.

Izgleda da je ambasador Igor Kalabuhov sve nervozniji posljednjih dana.

Tako je, također, demonstrativno je napustio i obilježavanje 22. godišnjice Brčko distrikta, iziritiran istupima predstavnika Europske unije.

"Revoltirani smo zbog toga da ovo gostoprimstvo nije bilo ispoštovano od strane šefa delegacije Evropske unije u BiH Johanna Sattlera koji je u svom govoru tokom svečane akademije u neprihvatljivim i provokativnim formulacijama dopustio je izjave koji nemaju nikakve veze sa spomenutom temom", naveli su iz Ambasade Ruske Federacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije