Skandalozno | Pogledajte kako Dodik psuje BiH i vrijeđa generalnog sekretara UN-a

31
Radiosarajevo.ba
Skandalozno | Pogledajte kako Dodik psuje BiH i vrijeđa generalnog sekretara UN-a
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik ispred Suda BiH

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik tokom obraćanja javnosti u srijedu, 22. maja, nakon novog ročišta u Sudu u Sarajevu, pojavio se u Istočnom Sarajevu gdje je održao konferenciju za medije na kojoj je opsovao državu Bosnu i Hercegovinu. Tom prilikom je žestoko izvrijeđao i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonia Gutteresa.

Podsjetimo, u Sudu BiH nastavljeno je suđenje u slučaju protiv Milorada Dodika i v.d. direktora  Službenog glasnika Miloša Lukića zbog neizvršavanja odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Dodik se nakon suđenja obratio javnosti iz Istočnog Sarajeva.

EURO 2024 | Belgija slavila i učinila grupu E bodovno izjednačenom pred treće kolo

EURO 2024 | Belgija slavila i učinila grupu E bodovno izjednačenom pred treće kolo

"Ne izvodi se neko ko je dopisao krivični zakon na što nije imao pravo, ali očito da sudije to prihvataju i zato se vodi ovaj proces", rekao je Dodik.

Dodik smatra da se ne vrijedi upustiti u tu neargumentaciju.

"Nisam ni vjerovao da se može dobiti objektivan proces, ali sada imate situaciju da se protiv mene vodi proces jer ne poštujem navodnog visokog predstavnika. Oni hoće a priori da kažu da to postoji. Ovo je bila prilika da pokažu ima li ga ili nema", istakao je Dodik.

Zatim je lider SNSD-a kritikovao Sud BiH, prilikom čega je opsovao državu, optužujući ovu instituciju da nepoštuje “Evo jedan apsurd sam dokazao činjenicom, da se štiti stranac, a ne građanin kao jeb… Bosne i Hercegovine. Ne štiti se on, nego štiti stranca. Stranac se štiti”.

“Tog stranca nije izabralo Vijeće sigurnosti”, ponovio je Dodik odbacujući izjavu generalnog sekretara UN-a Antonija Guterresa koji je kazao da visokog predstavnika ne bira Vijeće sigurnosti nego PIC.

Dodik je Guterresa nazvao “lažovom”i “smradom”.

Pogledajte na snimku od 7:30 minuta kada Dodik počinje vrijeđati Guterresa i psovati BiH:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (31)

/ Povezano

/ Najnovije