Skandalozna izjava političara iz SNSD-a: "Trebinje je Srbija"

8
Radiosarajevo.ba
Skandalozna izjava političara iz SNSD-a: "Trebinje je Srbija"
FOTO: Facebook / Srđan Mazalica

U Narodnoj skupštini RS raspravlja se o dugo planiranom aerodromu u Trebinju, u čiju bi se izgradnju trebala uključiti i Srbija. 

Tačnije, na dnevnom redu su Prijedlogu zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju i Prijedlog odluke o izradi Zoning plana područja posebne namjene "Aerodrom Trebinje" po hitnom postupku.

Nakon oštrih kritika opozicionog poslanika Nebojše Vukanovića u vezi izgradnje aerodroma u Trebinju i obećanja u proteklim godinama, za riječ se javio Srđan Mazalica, poslanik iz SNSD-a.

"Treba prihvatiti svaku pomoć koja dođe, naravno da od srca treba prihvatiti kada je od Republike Srbije. Strateški interese koji Republika Srbija vidi na području istočne Hercegovine, srce teritorije koji su u ranom srednje vijeku naselili Srbi, je izuzetno važno za nas i Republiku Srpsku. Nije Bosna i Hercegovina jedno, Srbija drugo. Trebinje je bilo Srbija, Bosna je bila Srbija, sve je ovo Srbija i tako treba da se ponašamo, tako treba da investiramo tako treba ulažemo, tako treba da razmišljamo, kazao je Mazalica.

I onda kažu problem je što Srbija ulaže u Repubiku Srpsku. Ne ulaže Srbija u Republiku Srpsku, Srbija ulaže u Srbiju, evo ja ću vama sada reći. Trebinje je Srbija. Barem toliko treba da znate o elementarnim stvarima, Mazalica.

Vukanović mu je replicirao, poručivši mu da se ne bavi jeftinim populizmom i ne priča o srpskim gradovima, "a mi krepajemo od gladi". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije