NSRS: Danas Dodikova sjednica za izglasavanje vitalnog interesa RS

Radiosarajevo.ba
NSRS: Danas Dodikova sjednica za izglasavanje vitalnog interesa RS

Narodna skupština RS danas će s početkom u 9 sati održati sjednicu na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti izjašnjavanje na zahtjev člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za izglasavanje vitalnog interesa RS-a.

Krajem augusta posebnu sjednicu zatražio je Dodik koji je odluku o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije BiH i Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES) iz SAD-a, usvojenu bez konsenzusa 27. augusta na sjednici Predsjedništva BiH, proglasio "veoma štetnom po vitalne interese RS".  

Prijedlog dnevnog reda 16. posebne sjednice koji glasi: 

1. Prijedlog odluke o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz RS, po kojoj je Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju između Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine i Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES) broj: 01-50-1-2516-10/20, bez konsenzusa usvojene na 15. redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 27. avgusta 2020. godine, veoma štetna po vitalne interese RS. 

NSRS bi njegov stav trebala potvrditi dvotrećinskog većinom. 

Poslanici SDS-a neće glasati za Dodikov vitalni interes u vezi s izborima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije