Skandalozna izjava Karamatića: 'Nadam se da je Nevistić dobo halal certifikat od sarajevske čaršije'

12
Radiosarajevo.ba
Skandalozna izjava Karamatića: 'Nadam se da je Nevistić dobo halal certifikat od sarajevske čaršije'
Foto: Printscreen / Mario Karamatić

Na zahtjev dopredsjedavajuće Edine Gabele etička komisija Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH je predložila da se Mario Karamatić kazni javnim ukorom.

Zastupnik i predsjednik komisije Ivica Šarić na sjednici je pročitao zaključak komisije, kojim se traži ukor za Karamatića te njegovo udaljavanje sa nastavka sjednice Parlamenta FBiH. Zatražio je da se o tome izjasne zastuonici Predstavničkog doma.

Za riječ javio Karamatić koji je rekao da je kodeks stavljen van snage te da je ovaj zaključak komisije irelevantan.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

"Vjerujem da postoji minimalno 50 zastupnika koji me trenutno ne žele u ovom uvaženom domu, ali vas upozoravam u tom slučaju da ću podnijeti tužbu svim relevantnim institucijama jer se meni zabranjuje rad na što sam prisegnuo po Ustavu FBiH. Želim da izrazim jedno veliko susramlje jer je moj kolega iz kluba, Karlo Nevistić podržao ove neustavne, antiposlovničke zaključke, znači da se izvinajvam u ime kluba HDZ-a, HNS-a, što smo takvog diletanta poslali u takvu komisiju.

Apeliram ne dajte ovo na glasanje, šta možete po poslovniku bez kodeksa, bez ovih zaključaka vi uradite, kao što se mi oduzimali govor, a za kolegu Nevistića se nadam da je uspio dobiti onaj halal certifikat od sarajevske čaršije", rekao je Kamaratić, što je naišlo ne negodovanja drugih zastupnika.

Nakon toga je uslijedila pauza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije