Skandal: Bošnjacima u entitetu RS-u počeli otimati imovinu!

17
Radiosarajevo.ba
Skandal: Bošnjacima u entitetu RS-u počeli otimati imovinu!
Foto: PrtScr / Al Jazeera / Bošnjaci uznemireni novim potezima vlasti RS

Bošnjaci u bosanskohercegovačkom entitetu RS upozoravaju da se dio njihovih privatnih parcela knjiži kao entitetska imovina. Sve se događa u postupku uspostave katastra nekretnina RS-a.

Među njima je i Abdurahman Malkić, inače bivši načelnik Srebrenice. Kako je otkrio, uzeli su mu dio imanja kod Srebrenice. Na tom su imanju radile generacije Malkićeve porodice, i stotinama godinama niko im to nije osporavao.

"Mi ćemo se na sve moguće i legalne načine boriti da sačuvamo svoju imovinu, pogotovo što je to očevina, to je za nas sveto", govori Malkić.

Zemljotres pogodio Hrvatsku: 'Tutnjava par sekundi prije toga. Osjetilo se dosta'

Zemljotres pogodio Hrvatsku: 'Tutnjava par sekundi prije toga. Osjetilo se dosta'

Doznaje se kako mu je rješenjem osporeno više od polovine od ukupne 63 dunuma zemlje zbog čega je podnio tužbu. A, nije jedini...

Iz Geodetske uprave ovog entiteta tvrde da rade transparentno, dok bošnjački predstavnici u entitetskim institucijama podsjećaju da se cijelim procesom krše odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Više u prilogu Al Jazeere:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije