Skaka: Gdje su nestali glasovi Četvorke, koja je uloga SDA u svemu tome?

10
Radiosarajevo.ba
Skaka: Gdje su nestali glasovi Četvorke, koja je uloga SDA u svemu tome?

Abdulah Skaka, i dalje aktuelni gradonačelnik Grada Sarajeva, govorio je o n nedavnim dešavanjima u vezi kandidature za ovu poziciju, 

Na pitanje za novinara N1 televizije da li je još uvijek gradonačelnik, Skaka je odgovorio:

"Ja sam još uvijek gradonačelnik Sarajeva. To ću biti sve dok Bogićević ne prihvati kandidaturu. Očekujem da će se to desiti sljedeće sedmice".

Nave je da i dalje koristi resurse Grada Sarajeva, ali u onom kapacitetu u kojem se to od njega traži.

"Podrazumijeva se da nećemo realizovati nove projekte. Ima OHR-ov dokument koji tačno navodi kako se gradonačelnik ponaša u ovakvoj situaciji", rekao je Skaka.

Govorio je i o dešavanjima u Gradskom vijeću zadnjih nekoliko dana-

"Jako porazno. Četiri godine smo radili kako bi ovoj poziciji vratili dignitet. Žao mi je što su kršeći sve porcedure ovako radili. Postoje ljudi koji se kriju iza svojih laži, svoga očitog nejedinstva u Četvorki, sada Trojki, te su doveli do situacije koja se desila", naveo je Skaka.

Na komentar o kandidaturi Srđana Srdića, Skaka je odgovorio:

"Ni ja niti SDA nemamo nikakve veze sa kandidaturom Srđana Srdića. Mi nemamo ni taj kapacitet sa četiri vijećnika SDA", te je i dodao:

"Hadžibajrić ga nije predložio. To je neistina koja je plasirana u javnost. Irfan Čengić je iznio jako mnogo neistina, razgovarat ću s njim. Moj jedini plan u životu nije samo politika, za razliku od njega, koji se bavi spletkarenjem".

Poručio je i kako je Srdić kvalitetan vijećnik.

"Ja sam kazao za ove njegove optužbe, kao i za onaj sporni snimak Asima Sarajlića, ako se dokaže i jedna navod ja ću podnijeti ostavke na sve funkcije. Važno je reći da je Srđan Srdić vijećnik Naroda i pravde. On je jako kvalitetan vijećnik. Između Srdića i NiP-a je nastao problem kada nisu ispunjena obećanje prema njemu", pojasnio je Skaka.

"Znam i kroz medije u kojima je on nagovještavao šta će se dešavati. Objasnite mi kako je Četvorka ima dovoljan broj glasova, 18, a nakon glasanja Ademović dobije samo 10. Gdje su nestali glasovi Četvorke? Gdje je tu uloga SDA u svemu tome? Ja da sam se kandidirao dobio bih dvotrećinsku većinu", poručio je Skaka.

Na pitanje zašto je zvao vijećnika Željka Majstorovića, Skaka je odgovorio da je komunicirao s njim više puta.

"Moja želja je bila da on dobije 'Plaketu Grada Sarajeva'. Bio je razgovor da li će prihvatiti tu nagardu jer se događalo ranije da je neki odbiju. Nedavno kada smo razgovarali rekao sam mu da sada nije dobro da bude kandidat za Plaketu. Majstorović je uvijek naglašavao kakao sam najbolji gradonačelnik Sarajeva i kako smatra da trebam i ostati. To je bilo prije kandidature Bogića Bogićevića. Ja sam se našalio i kazao da me podrži", objasnio je Skaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije