Skaka iz SDA isključio Deljkovića: "Žalit ću se, nije ovo njegova stranka"

2
A. L.
Skaka iz SDA isključio Deljkovića: "Žalit ću se, nije ovo njegova stranka"
Foto: Kolaž / Abdulah Skaka i Vedad Deljković

Općinski odbor SDA Stari Grad, čiji je predsjednik nekadašnji gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, isključio je iz ove stranke Vedada Deljkovića, Šefa kluba SDA u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

"Vedad Deljković je djelovao suprotno Statutu SDA, a bio je dužan izgrađivati i čuvati javni i politički integritet kao i ugled SDA, sa čije liste kandidata je i izabran na javnu funkciju.

Imenovani je također djelovao suprotno odlukama organa SDA, kršio Statut Stranke, program i etički kodeks.

Pljusak u Sarajevu iznenadio građane: Pogledajte prizore sa ulica glavnog grada BiH

Pljusak u Sarajevu iznenadio građane: Pogledajte prizore sa ulica glavnog grada BiH

Odluka o isključenju donesena je na osnovu provedenog postupka za utvrđivanje odgovornosti, te zahtjeva Izvršnog odbora Općinske organizacije za obrazloženje imenovanog za nastalo štetno postupanje aktom br. 10.12.2021. godine.

Nakon što imenovani nije dostavio potrebne dokaze, na kojima bi temeljio svoju odbranu, Izvršni odbor OO SDA Stari Grad je donio odluku kao u dispozitivu, te je kao mjeru odgovornosti za imenovanog izrekao isključenje iz stranke", navodi se u obrazloženju.

Ovim povodom Vedad Deljković je govorio za portal Radiosarajevo.ba.

"U narednim danima ću uputiti žalbu na ovu odluku, jer postoje organi stranke, nije SDA ničije privatno vlasništvo, a pogotovo ne neuvjerljivog Abdulaha Skake.

Ovakvim potezima odlazeći predsjednik organizacije dodatno pokušava oslabiti SDA u Starom Gradu i Sarajevu, a koja je već 10 godina taoc njegovih ambicija koje nisu usklađene sa njegovom kondicijom.

Za vrijeme Skakinog vođenja SDA Stari Grad uz sve resurse je ostvario loše rezultate i kandidat za člana predsjeništva SDA je redovno gubio od kandidata SBiH-a, SDP-a, DF-a i SBB-a", kazao je Deljković za portal Radiosarajevo.ba i dodao:

"SDA se mora opredijeliti da li će se moći slobodno govoriti ili će se slušati i klimati ljudima poput gubitnika Skake".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije