Sjednica SNSD-a na Palama iza zatvorenih vrata: Dodik nastavio po starom...

9
Radiosarajevo.ba
Sjednica SNSD-a na Palama iza zatvorenih vrata: Dodik nastavio po starom...
Foto: SNSD/ Twitter / Dodik nastavio po starom

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, najavio je da bi Glavni odbor ove stranke večeras na Palama trebalo da donese platformu koja će utvrditi put ove stranke i njenih predstavnika u procesu vraćanja u ustavnu i dejtonsku strukturu nadležnosti prenesenih sa Republike Srpske na nivo Bosne i Hercegovine.

On je obavijestio članove Glavnog odbora da će ih o problemu prenesenih nadležnosti informisati više uvodničara.

Korisnici Iphone-a u problemu: Jutarnji alarm ne zvoni

Korisnici Iphone-a u problemu: Jutarnji alarm ne zvoni

Prvi uvodničar bio je potpredsjednik SNSD Nebojša Radmanović koji je, govoreći o situaciji u BiH i odnosima u institucijama BiH, istakao da su kriza i napadi na Republiku Srpsku, SNSD i Milorada Dodika “blizu vrhunca”.

Radmanović je rekao da napade predvodi Sarajevo i dobar dio opozicije iz RS koji te napade nije prepoznao.

"SNSD je to prepoznao i hrabro ulazi u bitku za odbranu RS", naglasio je Radmanović.

Prema njegovim riječima, u nekoj drugoj fazi može se razmišljati o nekim drugim samostalnostima.

"Možemo sačuvati dejtonski status", podvukao je Radmanović.

On je dodao da Predsjedništvo BiH i Parlamentarna skupština ruše Ustav BiH, ali da predstavnici političkog Sarajeva za to optužuju SNSD i njegovo rukovodstvo.

Na početku sjednice izabran je 21 novi član Glavnog odbora.

"Naš narod ima svoju Narodnu skupštinu koja će se odlučivati u skladu sa našim ustavnim nadležnostima. Mi samo tražimo ono što piše u Ustavu. Časno se boriti za Ustav, a kriminal je njegovo rušenje", rekao je Dodik.

Podsjetimo, Dodik izjavio je danas da je BiH u stanju potpunog raspada, te da će se stvari završtiti tihim umiranjem BiH, a da će ostati Republika Srpska jer može da funkcioniše. 

"Šta nam fali? Da li smo nešto izgubili? Ne, samo više dobijamo. Dobijamo više samopouzdanja i to će se desiti da li ovaj ili neki sljedeći put. BiH će se urušiti i nestati, a ostaće samo ono što može da živi, a to je Republika Srpska! Od ostalog dijela ne znam šta može da ostane", rekao je Dodik novinarima na Palama.

Nastavak sjednice odvija se iza zatvorenih vrata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije