Sjećanje: Godina dana od kako je mučki ubijen policajac Mahir Begić

Radiosarajevo.ba
Sjećanje: Godina dana od kako je mučki ubijen policajac Mahir Begić
Foto: Vlada FBiH / Obilježena godišnjica od ubistva policajca Mahira Begića

Danas se navršava godina dana kako je mučki ubijen policijski službenik Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Mahir Begić.

Tim povodom, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i v.d. direktora Federalne uprave policije Ensad Korman položili su cvijeće na mjesto pogibije u Centru za obuku policijskih kadrova „Mahir Begić“ i mezarju Lokve, općina Hadžići, gdje je ukopan.

Posjetili su i porodicu poginulog policijskog službenika Begića.

Prije godinu dana u mjestu Suhodol kod Tarčina, općina Hadžići, Edin Gačić je na veoma okrutan i podmukao način ubio policijskog službenika Federalne uprave policije Mahira Begića, koji je osiguravao objekat Centara za obuku u Suhodolu.

U znak sjećanja na Mahira Begića, na Policijskoj akademiji FMUP-a organizovan je prvi memorijalni turnir u malom nogometu, na kojem su učestvovali pripadnici svih policijskih agencija u BiH. Turnir, koji je održan 4. i 5. februara 2020. godine, otvorila je Hasena Begić, Mahirova majka.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, u znak sjećanja na stradale policajce, na ovaj način nastoji istaknuti primjer pozitivne prakse i solidarnosti sa kolegama koji su stradali tokom obavljanja svojih dužnosti. To je ujedno i pokazatelj međusobne podrške policijskih agencija, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije