Sjajne vijesti: Puštene isplate od 1.000 KM podrške za drugu grupu porodilja u Federaciji BiH

0
Radiosarajevo.ba
Sjajne vijesti: Puštene isplate od 1.000 KM podrške za drugu grupu porodilja u Federaciji BiH
Fena / Ilustracija

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike na isplatu je pustilo drugu grupu majki koje su podnijele prijavu za podršku od 1.000 konvertibilnih maraka za novorođenu djecu u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U mjesecu augustu na isplati je 1.918 prijava majki za ukupno 1.939 djece za koje je obezbijeđen ukupni iznos od 1.939.000 konvertibilnih maraka.

Mjesečna isplata u augustu obuhvata obrađene prijave u periodu od prve isplate, od 12. jula 2024. godine, do kraja mjeseca jula.

Tviteraš Dodik pokušava uvjeriti građane: Funkcionišemo dobro, Ambasada SAD-a i Bošnjaci lažu

Tviteraš Dodik pokušava uvjeriti građane: Funkcionišemo dobro, Ambasada SAD-a i Bošnjaci lažu

Trenutno, u aplikaciju je uneseno ukupno 8.121 prijava, od kojih je, zajedno sa prvom i drugom isplatom, obuhvaćeno 5.168 djece.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike nastavlja s aktivnostima na obradi preostalih prijava kako bi podrška za novorođenu djecu bila isplaćena u najkraćem mogućem roku.

"U aplikaciji je trenutno 1.578 prijava koje nisu spremljene, odnosno nisu ispunjene do kraja ili su poslane majkama na dopunu. U odnosu na prošli mjesec u kojem je bilo čak 3.179 nedovršenih prijava, te imajući u vidu da je u prošlom mjesecu zaprimljeno još 1.083 novih prijava, tim Federalnog ministarstva rada i socijalne politike obradio je veliki broj prijava i držimo da ćemo već u narednom mjesecu stići završiti sve preostale prijave, te svaki naredni mjesec na isplatu puštati novopristigle prijave", pojasnio je resorni ministar Adnan Delić.

Počinje isplata 1.000 KM podrške za novorođenčad u Federaciji BiH

Počinje isplata 1.000 KM podrške za novorođenčad u Federaciji BiH

Ova natalitetna mjera predstavlja dio širih nastojanja Vlade i Ministarstva za unaprjeđenje socijalne politike i podrške porodicama u Federaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je u ponedjeljak, 5. augusta, iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Zahvalili su se svim majkama na strpljenju i razumijevanju, te ih pozivaju da i dalje prate službene informacije putem naših zvaničnih kanala, a u slučaju bilo kakvih nejasnoća ili problema s prijavom sve informacije tražiti putem e-mail adrese eprijava@fmrsp.gov.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije