Dom naroda: Donesena odluka koja će obradovati pripadnike Oružanih snaga BiH

0
Radiosarajevo.ba
Dom naroda: Donesena odluka koja će obradovati pripadnike Oružanih snaga BiH
Foto: Centralna banka BiH / Ilustracija/ Novac

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, 5. oktobra, jednoglasno, po hitnom postupku, usvojio Zakon o ujednačavanju penzija ostvarenih po Zakonu o službi u Oružanim snagama BiH.

Prijedlog ovog zakona, prethodno je usvojio Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na svojoj petoj redovnoj sjednici 27. septembra 2023. godine, također po hitnom postupku.

Radi se o važnom zakonu za pripadnike Oružanih snaga BiH jer se njegovim usvajanjem u značajnoj mjeri eleminiraju nejednakosti u visini penzija ostvarenih na osnovu Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, a ta prava ostvaruju kod Federalnog zavoda PIO/MIO.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Ministarstvo odbrane BiH zahvalilo se rukovodstvu i zastupnicima Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na usvajanju ovog važnog Zakona.

Također, zahvalilo se i Vladi Federacije BiH na čelu sa premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem, Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike na čelu sa ministrom gospodinom Adnanom Delićem te radnim tijelima Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine koji su dali ogroman doprinos da se ovaj prijedlog zakona nađe pred zastupnicima Doma naroda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije