Sjajne vijesti iz Pariza: BiH zauzela četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu

2
Radiosarajevo.ba
Sjajne vijesti iz Pariza: BiH zauzela četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu
Foto: Privatni album / Veliki uspjeh naših frizera

Reprezentacija frizera Bosne i Hercegovine ostvarila je historijski uspjeh osvojivši u ukupnom plasmanu naših takmičara visoko četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Parizu.

Seniorski tim koji su činili Željko Lončar, Redžep Čaušević i Mirfat Hašić takmičio se u kategoriji muških frizura osvojivši sa svojim kreacijama u disciplini Skin Fade Cut u ukupnom poretku četvrto mjesto, dok je samostalni rad Redžepa Čauševića osvojio peto mjesto na ovom najprestižnijem takmičenju na svijetu koje organizira krovna svjetska organizacija frizera OMC Hairworld.

Također, historijski uspjeh u juniorskoj kategoriji ostvario je Haris Alagić osvojivši četvrto mjesto sa kreacijom ženske frizure u disciplini Prestige Bridal.

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

Reprezentacija frizera BiH otputovala u Pariz na Svjetsko prvenstvo

Reprezentacija frizera BiH otputovala u Pariz na Svjetsko prvenstvo

Predsjednik Saveza frizera u BiH Sanin Fazlić koji je putovao u Pariz kao dio stručnog tima, smatra da je ovo ogroman uspjeh za bh. frizerstvo i velika promocija Bosne i Hercegovine na jednoj ovako velikoj pozornici mode kakva je Svjetsko prvenstvo frizera u Parizu.

“S obzirom na cjelokupnu situaciju i okolnosti u kojima smo otišli na Svjetsko prvenstvo, ponosan sam da je naš tim ostvario ovako veliki rezultat. A najviše sam ponosan jer se zastava naše zemlje vijorila u Parizu koji je ovih dana bio svjetski centar mode i frizerstva. Čestitam našoj ekipi i ovo će nam zasigurno biti motivacija za još bolje rezultate”, poručio je Fazlić.

Veliki uspjeh naših frizera
Foto: Privatni album: Veliki uspjeh naših frizera

Tim takmičara koji je predstavljao našu zemlju na ovoj najvećoj svjetskoj smotri frizera brojao je sedam članova koji su plasman na Svjetsko prvenstvo ostvarili rezultatima postignutim na ovogodišnjem Državnom prvenstvu frizera i kozmetičara održanom u Cazinu.

Naši reprezentativci, seniorski i juniorski tim, takmičili su se u više različitih kategorija i disciplina. Amna Bašić i Snježana Bodulović iz seniorskog tima u kategoriji ženskih frizura radile su i predstavile svoje kreacije u disciplinama Fashion Gala Style i Fashion Bridal Style.

U kategoriji muških frizura kao seniori takmičili su se Mirfet Hašić, Redžep Čaušević i Željko Lončar i to u disciplinama Classic Fade Cut i Skin Fade Cut, dok su juniorski tim Reprezentacije činili Haris Alagić u kategoriji ženskih frizura Fashion Bridal i Ivan Miloš u muškoj kategoriji i disciplini Fashion Cut.

Stručni tim Reprezentacije činili su treneri Adisa Ahmetović i Sead Babić, Sanin Fazlić kao predsjednik Saveza frizera u BiH i Stipe Filipović kao delegat na OMC World Cupu ispred Saveza.

U subotu su u sklopu otvaranja ove velike frizerske manifestacije dodijeljena priznanja OMC-a među kojima su predstavnici našeg Saveza nagrađeni medaljama i nagradama za doprinos frizerskoj struci čime je potvrđeno koliko su rad i uspjesi bh. frizera u proteklim godinama prepoznati u svijetu.

Tako je dodijeljena nagrada za životno djelo Saninu Fazliću, predsjedniku Saveza frizera u BiH, a Dragani Draganić medalja za doprinos frizerskoj struci. Nagrada za istaknutog člana OMC-a dodijeljena je Mehmedu Šabiću, a Melihi Ćerimović medalja, također kao istaknutom međunarodnom žiroru i žiroru na ovogodišnjem takmičenju.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina na dosadašnjim Svjetskim prvenstvima kontinuirano je ostvarivala vrlo zapažene rezultate što dokazuju i ovogodišnja priznanja rukovodstvu Saveza i zaslužnim članovima. Pored brojnih medalja tokom prethodnih godina, najveći i historijski rezultat postigla je Amna Bašić iz Sarajeva postavši svjetski juniorski šampion 2018. godine.

OMC Hairworld, organizator i pokrovitelj ovogodišnjeg 75. po redu Svjetskog prvenstva frizera koje se tradicionalno održava u Parizu kao centru svjetske mode i frizerstva, najveća je organizacija profesionalnih frizera na svijetu s više od pedeset zemalja članica i preko milion pojedinačnih članova širom svijeta. Kao krovna svjetska frizerska organizacija postoji još od 1946. godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije