Sjajna vijest: Još jedna zemlja ukinula vize za Bosance

8
Radiosarajevo.ba
Sjajna vijest: Još jedna zemlja ukinula vize za Bosance
Foto: MVP BiH / Elmedin Konaković i Santiago Cafier

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se na marginama sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sa svojim kolegom iz Argentine Santiagom Cafierom, a na sastanku je dogovoreno ukidanje viza građanima BiH za ovu zemlju. 

Saopštenje Ministarstva vanjskih poslova BiH prenosimo u cijelosti: 

"Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastao se 19. septembra 2023. godine, na marginama 78. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, sa ministrom vanjskih poslova, međunarodne trgovine i vjere Republike Argentine Santiagom Cafierom.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Tokom susreta su istaknuti dobri politički odnosi dvije zemlje, bez otvorenih pitanja, te naglašeno prijateljstvo BiH i Argentine unatoč geografskoj udaljenosti.

Naglašena je potreba intenziviranja ekonomske saradnje, budući da je obim trgovinske razmjene u prošlosti bio minimalan.

Argentinska strana informisala je delegaciju BiH da je 5. septembra 2023. godine donesena odluka o ukidanju viza za građane Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je bilo riječi i o značaju razmjene posjeta na svim nivoima u cilju unaprjeđenja bilateralnih odnosa, saradnji BiH i Argentine u međunarodnim organizacijama, posebno u okviru UN-a, te kandidaturi Bosne i Hercegovine za članstvo u Ekonomskom i socijalnom vijeću (ECOSOC) za period 2025.-2027. godine.

Ministar Konaković i ministar Cafier razmijenili su mišljenja i o političko-društvenim prilikama i vanjsko-političkim prioritetima obje zemlje."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije