State Department objavio: Evo koliko je viza za SAD odbijeno u Bosni i Hercegovini

1
Radiosarajevo.ba
State Department objavio: Evo koliko je viza za SAD odbijeno u Bosni i Hercegovini
Foto: Twitter / Pasoš

Američki State Department objavio je podatke o odbijenim vizama za 2022. godinu, a sada je poznato i koliko građana Bosne i Hercegovine nije moglo doći do ulaza u SAD. 

Prema službenim brojkama ove institucije, 19.91 posto aplikanata iz naše zemlje nije dobilo svoju vizu za ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Što se tiče regiona, iz Srbije je odbijeno 19.45 posto aplikacija, s Kosova 17.63 posto, iz Slovenije 13.47 posto, dok su 'rekorderi' iz Hrvatske (najmanji broj, 5.56 posto) i Sjeverne Makedonije (najveći broj, 26.29 posto). 

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

U cijelom svijetu postoji nekoliko zemalja bez odbijene vize, ali, kako objašanjava State Department, moguće je i da iz ovih država nije bilo aplikacija za vizu. To su Andora, San Marino, Sjeverna Koreja, Maršalski otoci, Monaco i Timor Leste. 

S druge strane, svi aplikanti su odbijeni iz Mikronezije, dok su pri vrhu odbijenica Mauritanija (89.72 posto), Djibuti (74.44 posto) i Somalija (73.97 posto). Punu listu možete vidjeti ovdje

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije