Situacija u studentskim domovima problematična

Fena
Situacija u studentskim domovima problematična
Situacija u paviljonima jedan i dva Studentskog centra "Nikola Tesla“ u Banjoj Luci je problematična, nakon što su oštećeni u nedavnom nevremenu.

Iz uprave tvrde da su uspjeli zaustaviti dalje propadanje objekata u koje je prodrla kiša, nakon što je vjetar oštetio njihove krovove.

Studentima, koji su bili smješteni u ova dva objekta, kako je najavio danas direktor banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla" Zoran Babić, od subote, 23. decembra bit će ponuđeno da se usele u treći paviljon, dok se narednih 10 do 15 dana može očekivati sanacija krovova paviljona jedan i dva.

U nevremenu je oštećen i krov trećeg paviljona, a trenutno se, kaže, završavaju radovi na postavljanju krova, koji bi trebao biti pokriven crijepom u srijedu, a u petak, 22. decembra bit će završno čišćenje i sanaciji oštećenih soba.

Babić je rekao da je odlučeno da se maksimalno iskoriste kapaciteti paviljona tri i četiri, a zbog prebukiranosti predložio je da se smanje cijene smještaja za svakog korisnika tih paviljona, što je podržao i Upravni odbor Studentskog centra.

Krajnji rok za sanaciju dvaju objekata studentskog centra je 31. mart naredne godine, a studentima koji neće biti smješteni u "studenjake“ bit će ponuđen alternativni smještaj, o čemu će se naknadno donijeti odluka. 

Iz SDS-a su danas optužili upravu Studentskog centra da je odgovorna za ogromnu štetu u Studentskom centru, jer nisu na vrijeme reagovali zbog čega je došlo do poplave u objektima, nakon što je vjetar na njima oštetio krovove.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Davor Šešić je dodao da je epilog tog nemara 1.000 studenata bez smještaja.

"U pitanje je dovedena njihova studentska godina i rad Univerziteta u Banjoj Luci, ukoliko studenti budu odsutni sa predavanja. Osim toga roditelji studenta koji su bili smješteni u Studentskom centru će biti izloženi ogromnim troškovima jer će morati plaćati smještaj dok ti objekti ne budu stavljeni u upotrebu", rekao je Šešić novinarima u Banjoj Luci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije