SIPA uhapsila Nedžada Hasića: Priveden čovjek koji 25 godina bježi od nepravde

1
Radiosarajevo.ba
SIPA uhapsila Nedžada Hasića: Priveden čovjek koji 25 godina bježi od nepravde
Arhiv / Ilustracija

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u mjestu Tinja kod Srebrenika uhapsili su Srebreničanina Nedžada Hasića za kojim je ranije raspisana Interpolova potjernica zbog navodnog ubistva srpskih civila prije 25 godina, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Hasić je pronađen na području Srebrenika gdje je izvršen pretres prostorija u kojima je boravio.

"Prilikom pretresa stambenog objekta koje koristi osumnjičnjno lice, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli dvije automatske puške, jednu poluautomatsku pušku, jedan karabin, jednu malokalibarsku pušku, tri pištolja, jednu optiku za snajper, deset spremnika za municiju i veću količinu municije različitih kalibara", dodao je Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e, za Radiosarajevo.ba.

Kako nam je dodao Miladinović, nakon izvršene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice koje je uhapšeno u zakonskom roku bit će predat nadležnom organu, dodajućči da su operativne aktivnosti provedene su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Tuzlanskog kantona.

Podsjetimo, Hasić je zajedno sa Ahmom Harbašem i Behudinom Husićem je bio akter nepravednog "bijeljinskog procesa" koji ni 25 godina od kraja agresije na BiH, nisu zbacili breme navodne krivice za ubistvo četvorice drvosječa, Srba.

On su, kako su ranije tvrdili, pod prisilom, batinjanjem, torturom, nakon što su 10 mjeseci bili lovina u srebreničkim šumama, potpisali poturenu izjavu da su to počinili.

Hasićev otac izjavio je još prije 15 godina da će se njegov sin predati pod uslovom da mu ne sudi nijedan sud na području RS.

Nakon presude, Hasić se više nije odazivao sudu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije