! / SIPA uhapsila jednu osobu i oduzela kilogram heroina

14. 10. 2021. u 16:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su danas u skladu sa usmenom naredbom Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva realizovali operativnu akciju kodnog naziva Kamen.

Operativna akcija je nastavak aktivnosti koje su započete na osnovu informacija SIPA-e ustupljenih MUP-u Republike Hrvatske, koji je istraživao i dokumentovao nezakonito djelovanje članova grupe na području Republike Hrvatske, koje je za rezultat imalo lišenje slobode jednog državljanina Bosne i Hercegovine (13.10.2021. godine), na području Republike Hrvatske, kod kojeg je pronađen i privremeno oduzet jedan kilogram opojne droge heroin.

S tim u vezi su danas prilikom vršenja pretresa stambenih prostorija i pokretnih stvari koje su u vlasništvu lica lišenog slobode u Republici Hrvatskoj pronađeni i privremeno oduzeti ugovori o kupovini zemljišta i apartmana na području Republike Hrvatske i Republike Srbije, 12 mobilnih telefona i jedno putničko motorno vozilo.

Pretresi stambenih prostorija kao i pokretnih stvari koje su u vlasništvu osumnjičenog lice su vršeni zbog osnova sumnje da je osumnjičeni počinio krivična djela „Organizovani kriminal“ iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, u vezi sa krivičnim djelima „Neovlašten promet opojnim drogama“ iz člana 195. i „Pranje novca“ iz člana 209. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

U operativnoj akciji je slobode lišeno jedno lice koje se dovodi u vezu sa licem lišenim slobode na području Republike Hrvatske.

Lice lišene slobode će biti sprovedene u prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: SIPA akcija policija

NEMA KOMENTARA