Mostar / SIPA uhapsila dvije osobe zbog krijumčarenja migranata

29. 06. 2020. u 16:44:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u Mostaru lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz članka 189. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine Krijumčarenje ljudi.

Postupajući po nalogu Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e pretražili su putničko motorno vozilo u kojem je otkriveno 19 krijumčarenih osoba za koje je provjerama utvrđeno da su državljani Iraka, Irana i Sirije.

U skladu s člankom 66. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno je oduzeto navedeno putničko motorno vozilo za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno prilikom organizacije prijevoza migranata.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti provedene su u suradnji sa Službom za poslove sa strancima i MUP-om Hercegovačko-neretvanskog kantona.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA