SIPA istražuje prijetnje smrću Miloradu Dodiku

Radiosarajevo.ba
SIPA istražuje prijetnje smrću Miloradu Dodiku
Printscreen / Poziv na ubistvo Milorada Dodika

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) reagirala je na prijetnje upućene srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, tokom sinoćnjeg javljanja u emisiju BN televizije u kojoj je gost bio Branislav Borenović, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Iz MUP-a manjeg bh. entiteta se oglasili nakon prijetnji smrću Miloradu Dodiku!

Nakon što je u programu BN televizije, u kojem je sinoć gostovao predsjednik PDP-a Branislav Borenović, upućena prijetnja smrću srpskom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku, reagiralo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

"SIPA je obavijestila Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da sprovodi aktivnosti na rasvjetljavanju ovog djela. Sve u saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS", potvrdio je za Radiosarajevo.ba Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e.

Podsjetimo, u toku emisije "Puls" na BNTV-u uživo se putem telefonskog razgovora uključio gledalac koji je otvoreno pozvao na ubistvo Dodika.

Gledatelj, potpisan kao Savo iz Njemačke, pitao je "da li je moguće ubiti Milorada Dodika kao nekadašnjeg američkog predsjednika Kenedija?".

Telefonsko uključenje na BNTV-u: Poziv na ubistvo Milorada Dodika

U toku emisije "Puls" na BNTV-u, a gdje je gost bio predsjednik PDP-a Branislav Borenović, uživo se putem telefonskog razgovora uključio gledalac koji je otvoreno pozvao na ubistvo srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika. Također, Rađen-Todorić je pozvala sve gledaoce koji imaju ovakva ili slična pitanja da ne gledaju niti se javljaju u emisiju,.

Pogledajte: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije