Sindikati policije i državne službe traže hitan sastanak sa Vladom KS

2
Radiosarajevo.ba
Sindikati policije i državne službe traže hitan sastanak sa Vladom KS
FOTO: Arhiv / Traži se sastanak sa Vladom KS

Sindikati državne službe i policije u Kantonu Sarajevo traže hitan sastanak s Vladom KS na temu povećanju plata državnih službenika i namještenika zbog povećanja potrošačkih cijena i rastuće inflacije.

"Tražimo hitan sastanak o povećanju plata državnih službenika i namještenika zbog povećanja potrošačkih cijena i rastuće inflacije, navodi se u zahtjevu prema Vladi Kantona Sarajevo koji su uputili tri sindikata koja okupljaju državne službenike i namještenike u Kantonu Sarajevo.

Hitan sastanak je zatražen jer Vlada Kantona Sarajevo još uvijek nije reagovala na zajedničku inicijativu za poboljšanje trenutnog položaja državnih službenika i namještenika u Kantonu Sarajevo koja im je od strane tri sindikata upućena još u aprilu.

Teška nesreća na Alipašinom Polju: Poginuo državljanin Finske, tri osobe povrijeđene

Teška nesreća na Alipašinom Polju: Poginuo državljanin Finske, tri osobe povrijeđene

Inicijativu su potpisali predsjednici sindikata Elvis Zornić, Sadik Ećo i Višnja Ljubjankić.

Zahtjev su uputili Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo, Sindikat policije Kantona Sarajevo i Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u BiH-Sindikalna organizacija Kantonalni organi državne službe KS", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije