Sindikat univerziteta: Ovakav zakon pogoduje više privatnim univerzitetima nego UNSA

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Neki oblici autonomije mogu biti prilično korisni

Sjetim se da nam je ondašnjim studentima prije mnogo godina asistentica lično demonstrirala proces praktičnog mjerenja direkcione konstante čelične žice u granicama elastične deformacije.

Napomena

Glavne prednosti pomenutog mjerenja direkcione konstante su bile u tome da su svi upotrijebljeni rekviziti bili proizvedeni od resursa sa teritorije BiH.

Pitanje

Kako iz pomenutih zapisa tokom procesa mjerenja izračunati konstantu k za linearnu funkciju oblika y=kx ?

a

Zahvaljujući šurovanju sindikata UNSA sa prethodnom vladom je i došlo do ovakve besmislene organizacije i centralizacije UNSA, u kojoj su fakulteti ništa i bitni k'o i lanjski snijeg, a rektorat se puni zaposlenicima, još malo pa će ih biti više nego na bilo kojem fakultetu. Da ne spominjem opštu bježaniju mladog kadra sa prosperitetnijih fakulteta, jer su skontali besmislenost žrtvovanja da bi bili ništa više od slabo plaćenih učitelja.

?

>>Zahvaljujući šurovanju sindikata UNSA sa prethodnom vladom je i došlo do ovakve besmislene organizacije i centralizacije UNSA, u kojoj su fakulteti ništa i bitni k'o i lanjski snijeg, a rektorat se puni zaposlenicima, još malo pa će ih biti više nego na bilo kojem fakultetu. Da ne spominjem opštu bježaniju mladog kadra sa prosperitetnijih fakulteta, jer su skontali besmislenost žrtvovanja da bi bili ništa više od slabo plaćenih učitelja. ka a<< Sosona skreljavca kome ledza u deranju Univerzoteta i pljacki cuvaju Dino Forto i Damir Marjanovic

/ Najnovije