Sindikat trgovine BiH predstavio rezultate istraživanja: Radnice i radnici ne žele raditi nedjeljom

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

IVA

INTELEKTUALNO SUPLJE ONANIRANJE?????? DA LI POLICIJA,MEDICINSKO OSOBLJE ,OSOBLJE RESTORANA,RADNICI NA ODRZAVANJA VOLE????? ZASTO NISTE PRAVILI ISTRAZIVANJE. SAMO TREBA KAO U USA UVESTI 50% VECU SATNICU SUBOTOM A 100 % NEDJELJOM I PRAZNICIMA. NISU TRGOVCI POVLASTENA KATEGORIJA U ODNOSU NA OVE DRUGE!

Bosansko sveto trojstvo moze i ovako

Petak i subota isto neradni. Sto su to krscani bolji od jevreja i muslimana?

Željko

Kako je ovo bijedna manipulacija! Eto radnici na benzinskim pumpama,kladionicama,kafićima,restoranima,zdravstvu,policiji izgleda obožavaju da rade nedjeljom. Ovdje ustvari sindikat nema šta da ponudi radnicima pa kobajagi se za ovo izborio. A prava je istina da fali radnika a usput će se veliki tržni centri riješiti konkurencije u vidu lokalnih trgovina kojim će manjak jednog dnevnog pazara biti previše

Ne pijem dok Paja vozi

Ja ne radim nikako od 1995. M a t e r mi ima dobru pemziju, bude mi za napunit telefon i za bundevaru. Svima fino.

Marks

Važno je da je administraciji i birokratiji neradna subota i nedelja. Kako subota može jednima biti radna a drugima neradna. Kakav je to zakon o radu koji pravi nejednakost zaposlenih.

Hamid

***

/ Najnovije