OSO KCUS-a traži smjenu Privremenog odbora: 'Sa političkih polja bitka se prenosi na bolnicu'

2
A. S.
OSO KCUS-a traži smjenu Privremenog odbora: 'Sa političkih polja bitka se prenosi na bolnicu'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Osnovna sindikalna organizacija Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) u srijedu, 4. septembra, zatražila je smjenu Privremenog Upravnog odbora KCUS-a i imenovanje stalnih članova Upravnog odbora.

Ovo je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, a informaciju smo dobili od Edina Kulovca, predsjednika sindikalne organizacije KCUS-a, koji nam je obrazložio kako je došlo do ovog zahtjeva.

"Prije svega želim kazati da je glavnom odboru Kantonalnog sindikata radnika u zdravstvu jednoglasno izglasano da se pokrene inicijativa smjene Privremenog Upravnog odbora KCUS-a. na našem Predsjedništvu smo jednoglasno izglasali da se pokrene inicijativa, čime smo automatski pokrenuli pitanje pokretanja smjene Privremenog UO-a KCUS-a, gdje smo imali i više valjane argumente za tako nešto.

Trostruki ubica iz Sanskog Mosta na saslušanju u Tužilaštvu USK: Predložit će mu mjeru pritvora

Trostruki ubica iz Sanskog Mosta na saslušanju u Tužilaštvu USK: Predložit će mu mjeru pritvora

Da se nije ovo desilo na glavnom odboru Kantonalnog sindikata radnika u zdravstvu, to bi sigurno bilo pokrenuto od strane osnovne sindikalne organizacije KCUS-a, budući da za ovih 11 mjeseci koliko su oni tu, ništa suštinski se nije promijenilo u Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu, niti su se goruči problemi počeli riješavati. Konstantno imamo instituciju v.d. gdje se ne može riješavati suštinski u korist uposlenika, u korist ustanove i u korist pacijenata", priča Edin Kulovac za Radiosarajevo.ba.

Zatim je dodao...

"Iako v. d. generalnog direktora kao takav ima sva ovlaštenja generalnog direktora, mi ne znamo kada se fokusiramo na rješavanje probleme, ne znamo do kada direktor ili direktorica biti na toj poziciji, ne znam da li ćemo uspjeti riješiti problem i krenuti iznova", kaže nam Edin Kulovac.

Govorio je i insajderskim informacijama...

Jasmin Šutković, član Upravnog odbora KCUS-a: 'Prijavit ću tehničara koji se derao na pacijenta'

Jasmin Šutković, član Upravnog odbora KCUS-a: 'Prijavit ću tehničara koji se derao na pacijenta'

"Nekako nam je neshvatljivo je da se sa političkih polja, bitke prenose u KCUS i dodatno nas opterećuju. Tako da su ovo neki osnovni razlozi za pokretanje smjene privremenog upravnog odbora. Imamo jako mnogo insajderskih podataka, o kojima ne bih sada govori, doći će trenutak kada ćemo o njima pričati", naglasio je Kulovac. 

Na pitanje da li je Sindikat KCUS-a na čijem je čelu - za dolazak prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora ili protiv, Edin Kulovac je rekao:

"Mi ne licitiramo za bilo koga, niti se želimo petljati. To nije naš zadatak. Nama je cilj da nemamo više v. d. direktora i da idemo naprijed. Ko bude zadovoljio sve uslove na konkursu, neka bude generalni direktor KCUS-a", naglasio je Edin Kulovac, predsjednika sindikalne organizacije KCUS-a za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije