Sindikat Energoinvesta: Na put nam neće stati ni jedna stranka, ovo je ili mi ili oni

3
Radiosarajevo.ba
Sindikat Energoinvesta: Na put nam neće stati ni jedna stranka, ovo je ili mi ili oni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Energoinvest

Predsjednik sindikata Energoinvesta, Almir Salihović kazao je da su se danas radnici ove firme okupili kako bi dali podršku Upravi da odbrani status Energoinvesta, na kojeg su kako on ističe ruke stavili stranački tajkuni i poslušnici.

Nećemo dozvoliti da se priča o BH-Gasu prelama preko radnika i preko 320 porodica čija je egzistencija dovedena u pitanje. Opšte poznata stvar je da je BH-Gas prekršio uredbe odnosno zaključke Vlade i samim tim doveo u tešku situaciju Energoinvest i njegove radnike, kao i građane Federacije BiH, samim tim i zbog cijene troška sredstava namjenjenih za gas gdje je monopolističkim nastupom doveo u takvu poziciju građane”, kaže Salihović.

Priča je otišla daleko u političke konotacije, istaknuo je i kazao da su jasno dali do znanja Vlade FBiH da im na put neće stati ni jedna stranka.

“Makar koristili i najnepopularnije zakonom dozvoljena sredstava za odbranu naše kompanije. U tom pravcu dajemo jasnu sliku – ovdje nema srednjeg puta, ili oni, ili mi”, naglašava Salihović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije