Sindikat doktora HNK u srijedu stupa u generalni štrajk

Fena
Sindikat doktora HNK u srijedu stupa u generalni štrajk
Foto: AA / Ilustracija

Do potpisivanja kolektivnog ugovora nije došlo i doktori medicine i stomatologije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u srijedu stupaju u generalni štrajk, rekao je zamjenik predsjednika Sindikata doktora medicine i stomatologije HNK-a Elvedin Habibija.

Naime, nakon što su pregovori s kantonalnom vladom oko potpisivanja novog kolektivnog ugovora definitivno propali, Sindikat doktora medicine i stomatologije HNK prošle sedmice najavio je da 23. maja stupa u generalni štrajk. 

Za vrijeme generalnog štrajka primat će samo pacijenti čiji je život ugrožen i pacijenti kojima zbog njihovog zdravstvenog stanja prijeti trajni invaliditet. Onkološki pacijenti i trudnice također će se primati prema ustaljenom redoslijedu.

"Potrudit ćemo se maksimalno da ne bi došlo do nekih incidenata ili neželjenih situacija u ambulantama, domovima zdravlja i bolnicama. Dat ćemo sve od sebe da u ovoj situaciji ne napravimo ni najmanji propust", poručio je Habibija. Štrajk će trajati sve do potpisivanja kolektivnog ugovora, najavili su iz Sindikata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije