Sinan Husić ispred vlade FBiH poručio: Šaljemo jasnu poruku direktoru Andeliji

2
A. S.
Sinan Husić ispred vlade FBiH poručio: Šaljemo jasnu poruku direktoru Andeliji
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Rudari dočekali prvo jutro ispred Vlade FBiH

Sinan Husić, predsjednik Sindikata radnika rudnika FBiH, potvrdio je za portal Radiosarajevo.ba da su rudari imali jako tešku noć.

"Jako teška noć je za nama. U rudnicima su zaista ekstremni uslovi, ali smo i tokom noći naišli na ekstremnije uslove. Imamo jednu ogromnu obavezu da se zahvalimo građanima Sarajeva. Njihova podrška nam mnogo znači. Ovu proteklu noć nećemo zaboraviti ni zbog uslova, ni zbog Sarajlija", kazao je Husić na početku razgovora za Radiosarajevo.ba.

Predsjednik Sindikata radnika rudnika FBiH je podvukao da su posebno treba voditi računa o zdravlju radnika.

Ivica Puljić: Zemlje koje se protive rezoluciji o Srebrenici šire laži u UN-u

Ivica Puljić: Zemlje koje se protive rezoluciji o Srebrenici šire laži u UN-u

"Već smo kreirali plan za nastavak aktivnosti. Mi u svojim "kućama" imamo dovoljno uglja. Ugalj je moguće isporučiti, ako nam ispune zahtjeve. Danas šaljemo jasnu poruku - mi nećemo prihvatiti pravilnik o radu i radnom učinku. Treba neko da nas ubijedi da je sasvim ok da osnovna plaća sa 850 KM treba biti 580 KM. Teško", rekao je Husić. 

Najavio je borbu do kraja.

"Direktor Elektroprivrede BiH Admir Andelija nas je počeo ponovo ubjeđivati. Imamo mi osjećaj prema domaćinstvu. Rudnici su Elektroprivredi BiH davali ugalj po mizernoj cijeni. Pustite priču koji nam pokušavaju prodati. Od toga nema ništa", kazao je Husić za portal Radiosarajevo.ba.

Sve što se dešava na protestima možete pratiti na linku - OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije