Sinan Alić: Ovo danas je treća sreća, neodustajemo od pločice Balašu

1
Radiosarajevo.ba
Sinan Alić: Ovo danas je treća sreća, neodustajemo od pločice Balašu
Facebook / Sinan Alić

Pločica sa natpisom “Most Panonskog mornara – Đorđe Balašević“, koju je neformalna grupa građana Tuzle samoinicijativno postavila 23. februara, prvobitno je u toku noći skinuta sa građevine koja povezuje centralni gradski park i kompleks Panonskih jezera, zatim je ponovo postavljena sutradan, pa je opet neko uklonio. 

I danas, 3. marta Sinan Alić je ponovo po treći put postavio.

"Mi smo poručili da nećemo odustati i stojimo iza toga. Poslali smo dopis putem advokata Gradu Tuzla i gradonačelniku. Nastavljamo pravnu bitku za našu ideju, peticija je otvorena za građane da se naša inicijativa što prije usvoji. Ovo danas je treća sreća, pa vidjet ćemo", kazao je Alić za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, ranije je Služba za inspekcijske poslove Grada Tuzla uručila rješenje Sinanu Aliću od koga je tražila da ukloni pločicu. 

No, pločicu uklanja neko drugi, a ponovo vraća Sinan Alić. Cijela situacija u Tuzli je kod građana proizvela različite reakcije.

Da li će pločica sa natpisom “Most Panonskog mornara – Đorđe Balašević“ dobiti zvanično odobrenje, ostaje da se vidi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije