Sidran: "Odlučio sam da na Facebooku ovo kačim barem tri puta mjesečno"

/ Komentari (5)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Volim te BiH

I to je rijesenje nasih problema. I onda trazimo sposobne, ne podobne. Ne zamarajte nas glupostima kao konstitutivnoscu. Hajmo na pravi posao da nam bude bolje, da nam bude uredjena zemlja i za nas i za turiste, ovo je mala i prelijepa zemlja samo se jos malo potruditi, sitnice bi znacile i onda posao cvijeta, mladi ne bjeze, stari dobijaju zasluzene penzije, unaprijediti zdravstveno.

chim

Dok se god ne ukine ideja konstitutivnosti imat ćemo ovakve probleme, gdje par ljudi na osnovu nekog svetog prava konstitutivnosti ucjenjuju cijelu državu. Jednostavno treba uvesti sistem državljanina BiH kao jedinog ustavnog faktora i kroz ovaj status se ostvaruju sva ostala prava (građanska, vjerska, etnička, kulturna, ekonomska itd). Konstitutivnost je izmišljena da Bosnu kontrolišu susjedi preko 2 Trojanska Konja. Potpuno je nebitno da li je ustav Dejtonski ili ustav RBiH, ako se ova anomalija ne ukloni uvijek će biti prostora za manipulacije i ucjene kao sto to trenutno čine BH Pravoslavci i Srbija te BH Katolici i Hrvatska.

Soroš

Nisi ti to Sidro dobro preveo, u engleskoj verziji teksta bukvalno pise konstitutivni i tako se i prevodi. Nazalost nikako drugacije

PD

eeeeh Bosno moja napacena

Tikvan

Abdulase, nauci engleski. "Constituent" znaci esencijalni dio vece cjeline, a u diplomatiji moc da se npr. stavi veto na odluke. Bez tog dijela nema odluke. Na primjer, u Vijecu Sigurnosti USA ili Kina mogu staviti veto, ali ne i Norveska. Eto!

/ Najnovije