Sidran o liječenju u Općoj bolnici: Skinuli su me 'grobaru s lopate'

3
Radiosarajevo.ba
Sidran o liječenju u Općoj bolnici: Skinuli su me 'grobaru s lopate'
Printscreen / SIdran o liječenju u Općoj bolnici

Ugledni bh. književnik Abdulah Sidran krajem prošle godine liječio se u Općoj bolnici u Sarajevu, gdje se borio protiv infekcije COVID-19.

Večeras je naš slavni akademik na TVSA govorio o svom liječenju u Općoj bolnici koje je trajalo više od mjesec dana, medicinskom osoblju te doktoru Ismetu Gavrankapetanoviću.

"Ljudi s kojima sam ja živio u bolnici, koji su me skinuli 'grobaru s lopate', kako to narod kaže, nevjerovatni su... Vi se u sve te ljude zaljubite. Njima je teže nego pacijentima koje oni liječe. Vidite da oni lete na stotinu mjesta u jednoj minuti. Oni tamo rade pod tri maske i tri najlonska odijela. Pacijentima može biti i hladno u toj sobi, ali oni se tamo preznojavaju i čekaju kad će se otvoriti prozor da udahnu zraka. 

Dakle, od onog radnika, na održavanju čistoće u bolesničkim sobama, pa do vrhunskog ljekara i direktora prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića i njegove cijele ekipe...sve su to divni i plemeniti ljudi. I zaista nema nikakvog pretjerivanja kada se kaže to su naši heroji u bijelom", poručio je akademik Abdulah Sidran.

Sidran je 7. decembra 2020. smješten u Opću bolnicu u Sarajevu, nakon što je obolio od koronavirusa.

Opću bolnicu je napustio 8. januara 2021.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije