Šesta zaražena osoba iz Unsko-sanskog kantona je muškarac iz Bosanske Krupe

Fena
Šesta zaražena osoba iz Unsko-sanskog kantona je muškarac iz Bosanske Krupe
Foto: Fena / Kantonalna bolnica u Bihaću

Muškarac iz Bosanske Krupe šesta je pozitivna osoba na virus COVID-19 u Unsko-sanskom kantonu (USK), potvrđeno je u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću.

"Jutros smo poslali četiri uzorka na testiranje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i jedan je test bio pozitivan. Riječ je o muškarcu iz Bosanske Krupe, koji je hospitaliziran u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti. Inače, bit će jako teško utvrditi kako je došlo do zaraze, s obzirom da su prethodne osobe pozitivne na koronavirus iz Bihaća", kazao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Naglasio je i kako je nalaz 58-godišnjeg muškarca iz Bihaća, koji je jučer preminuo u bolnici bio negativan.

"Nažalost, osoba je preminula i pribojavali smo se tog nalaza. Ipak, on je negativan, tako da će uzrok smrti biti naknadno utvrđen", dodao je Havić.

Mlađi muškarac iz Bihaća, koji je bio drugi pozitivan slučaj na koronavirus u USK i dalje je u izolatoriju infektivnog odjela. Kada je u pitanju njegova klinička slika nema pogoršanja i trenutno je stabilan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije