Šerif Špago: Izlaznost na izborima u Mostaru je oko 52 posto

0
Radiosarajevo.ba
Šerif Špago: Izlaznost na izborima u Mostaru je oko 52 posto
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šerif Špago

Šerif Špago koordinator Koalicije za Mostar(SDA, SBB, BPS i SBIH) obratio se nakon zatvaranja biračkim mjesta u ovom bh. gradu.

"Izbori su prošli realativno dobro. Mi u Koaliciji smo zadovoljni da su u najvećoj mjeri ispoštovane sve procedure i što se tiče glasanja i epidemiološke situacije.

Prema prikupljenim podacima izlaznost u Mostaru je oko 52 posto, ovo nije konačan broj, to je ono što smo mi do sada uspjeli prikupiti.

Potrebno je uzeti u obzir da u ovaj broj ne ulaze ljudi koji su glasali putem mobinih timova i drugi", kazao je Špago.

On je istaknuo da su ovo podaci kojima trenutno raspolažu i dodao je da se nada da će do narednog pressa imati određene podatke o glasovima političkih subjekata.

"Očekujemo da ćemo ostvariti svoj cilj za naše dalje aktivnosti u Gradskom vijeću i izboru za gradonačelnika Grada Mostara", zakjučio je Špago.

Podsjećamo, prvi put nakon 12 godina, u Mostaru su, jutros u 7 sati, otvorena glasačka mjesta.

Na izborima se bira 35 vijećnika u Gradsko vijeće Grada Mostara i to u gradskoj izbornoj jedinici koja obuhvata cijelo područje grada se bira 13 vijećnika i u šest izbornih jedinica gradskog područja se biraju preostala 22 vijećnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije