Raste broj zaraženih u BiH: 30 novih slučajeva koronavirusa

Radiosarajevo.ba
Raste broj zaraženih u BiH: 30 novih slučajeva koronavirusa
Foto: Anadolija / Alen Šeranić

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić kazao je da je u posljednja 24 sata registrirano je 30 slučajeva od 650 testiranih.

"Kod 12 osoba nema jasne veze sa epidemiološkim slučajem. Među potvrđenim slučajevima imamo jednog doktora iz bolnice u Nevesinju. Rađena su 102 testa u UKC i svi su bili negativni.Testirana je još 21 osoba iz domova za stara lica i svi su bili negativni", rekao je Šeranić.

Ukupno je 1015 lica koja su pozitivna, a preminulo je 48 osoba u manjem bh. entitetu.

On je istaknuo da relaksiranje mjera podrazumijeva jačanje discipline.

"Razmišljamo o nastavku strategije kod uzimanja uzoraka kod lica koje obavljaju različite poslove. Javnost mora da zna da se virus ne može iskorijeniti. Ono što sam ponavaljao, je da se moramo naučiti živjeti sa ovim virusom. Morat ćemo se privići na nove načine, nova pravila", kazao je Šeranić i dodao:

"Za naredni segment za popuištanje mjera uključeno je održavanje treninga, a onda ćemo raditi na tome kako će se organizirati održavanje profesionalnih sportskih utakmica. Smatramo da se o održavanju utakmica ne može govoriti prije mejseca jula".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije