Šepić: Donosimo promjene, vjerujemo da su građani spremni i očekujemo podršku

E. H.
Šepić: Donosimo promjene, vjerujemo da su građani spremni i očekujemo podršku
Foto: Radiosarajevo.ba / Senad Šepić
Nezavisni blok, novoformirana politička partija u Bosni i Hercegovini, predala je danas prijavu za učešće na Općim izborima u BiH 2018. godine, a njen predstavnik Senad Šepić ističe da oni predstavljaju novu politiku za državu.

"Imali smo jako puno spremljenih potpisa i materijala. Ovo je jedan ugodan posao. Očekujemo promjenu na izborima u BiH. Mislim da su generalno ljudi u BiH spremni za jednu novu politiku, za promjenu koja će državu okrenuti ka stabilizaciji, europskom putu i generalno razvoju i perspektivi. To sigurno aktuelna vlast nije, to nisu ni neke druge vlasti koje su do sada imale priliku i vjerujem da će se u oktobru desiti promjena u BiH. Vjerujem da će nova politika i jedan novi politički profil srednjeg puta dobiti podršku građana BiH", istaknuo je Šepić nakon predaje prijavnih materijala Centralnoj izbornoj komisiji BiH.

Na pitanje novinara zašto kritizira vlast iako je i sam bio dio nje donedavno, Šepić pojašnjava kako je BiH potrebna nova politika i da je zato postao dio nje.

"Bio sam dio te politike, ali ja govorim o novoj politici. Politika koju predstavljam, Nezavisni blok i neki drugi politički subjekti s kojim razgovaramo i s kojima već imam određene dogovore da zajednički nastupim i zajedno djelujemo, to su ustvari politički subjekti koji donese novu politiku, nove prioritete i narative u BiH. Dakle, u tom smislu politika koju predvodim može garantirati da ono o čemu govorimo možemo, ako dobijemo šansu, i realizirati", dodao je Šepić.

Poručio je i kako će imati zajedničke kandidate za pojedine nivoe vlasti, ali i da će najvjerovatnije pojedine stranke u koaliciji sa Nezavisnim blokom podržati upravo njega u kandidaturi za člana Predsjedništva BiH.

"Mi ćemo imati kandidate za sve nivoe vlasti, imamo razgovore s nekim drugim političkim subjektima, već imamo neki dogovor da nastupimo sa strankom Elmedina Konaković. Dakle, imat ćemo zajedničke liste za neke nivoe vlasti, ali pregovaramo i sa nekim drugim partijama, no u ovom trenutku nisam spreman o tome da govorim. Još uvijek nismo donijeli formalne odluke i najvjerovatnije ću ja biti zajednički kandidat za Predsjedništvo BiH, ali ja ne bih govorio detaljno o tome dok odluke ne budu donesene. Za druga dva člana Predsjedništvo trenutno nemamo kandidate", zaključio je Šepić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije