Šepić o Izetbegoviću: "Pustite to što vas krademo i varamo, čuvajte se Dodika"

Radiosarajevo.ba
Šepić o Izetbegoviću: "Pustite to što vas krademo i varamo, čuvajte se Dodika"
Foto: Nezavisni blok / Senad Šepić

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i bivši SDA-ovac oglasio se o aferi "Asim".

Na svom Facebook profilu on je prisjetio na, kako je kazao, krađu i namještanje Kongresa 2015. godine, kada je Bakir Izetbegović izabran za predsjednika SDA. 

"Kad je procurio snimak kako kradu i namještaju Kongres 2015. godine, na kojem je prvi put ‘izabran’ za predsjednika SDA Bakir Izetbegović je govorio: “Nemojte da se priča o tome da se namještaju rezultati glasanja i krade Kongres u SDA, to je sramota za stranku.” Kad sam sa grupom kolega iz Parlamenta BiH tražio demokratizaciju SDA i sprečavanje da ponovo kradu na Kongresu, Bakir je u medijima izjavljivao da je ‘’Bosna napadnuta i treba se tome posvetiti, a ne nekakvim unutarstranačkim nesporazumima”, naveo je Šepić. 

Izetbegović rekao da BiH ima važnijih problema od afere "Asim"

Kako je dodao Šepić, sada, kada je u medije ponovo dospio snimak korupcije, krađe i namještanja izbora za njegovu suprugu koja treba da vodi SDA u Kantonu Sarajevo i čiji "izbor’ završavaju i predsjednik i "prvi do njega" i šef obavještajne agencije BiH i drugi državni funkcioneri, izjavio je da ”SDA ima važnijih pitanja od afere, poput napada na institucije države” i ponovo pozvao Dodika u pomoć".

"Dakle, pustite to što vas krademo, varamo i privatiziramo institucije države za svoje porodične i stranačke interese, čuvajte se Dodika. Istog onog, kojem je Bakir dao većinu u Domu naroda Parlamenta BiH da bi mogao blokirati i ucjenjivati kad god poželi", napisao je Šepić. 

I tako će se, kako zaključuje, ponovo očiti kriminal i korupcija, pokušati prekriti ‘borbom za BiH’.

"I to će biti tako, sve dok naš narod ne shvati o kakvom se licemjernom i sebičnom profilu političara radi, te odbaci takvu politiku i okrene novu stranicu za svoju i budućnost svoje djece. Vjerujem da to može biti već u oktobru ove godine. Predsjednik SDA Bakir Izetbegović kazao je da na političkoj sceni BiH nije zabilježen ovakav napad kao na SDA, bez obzira što su neki ljudi uradili stvari koje nisu trebali. On smatra da ima ozbiljnijih pitanja za SDA od afere "Asim", zaključio je Šepić. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije