Izetbegović rekao da BiH ima važnijih problema od afere "Asim"

Radiosarajevo.ba
Izetbegović rekao da BiH ima važnijih problema od afere "Asim"
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Godišnji press SDA

U Sarajevu je danas održana sjednica Kolegija Stranke demokratske akcija koja je opterećena aferom "Asim". Nakon sjednice medijima se obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović. 

Govoreći o političkoj budućnosti načelnika općine Novi Grad Semira Efendića, Izetbegović je poručio da ne mislim da će doći do njegove smjene, ali da će snositi političke posljedice.

Asim Sarajlić nakon kolegija SDA: Izvinjavam se, život ide dalje...

"Trebao je ovakve stvari prijaviti stranci. Nije trebao da ide u javnost, jer to je na kraju krajeva i protuzakonito. Vidjet ćemo šta će i tužilaštvo da kaže", pojasnio je izetbegović.

Na upit o "borbi klanova" unutar SDA, Izetbegović se nasmijao te priupitao Denisa Zvizdića o navodnim klanovima, te nastavio: 

"Ovaj Gatački klan je upravo kajmak donio". 

Odgovarajući na pitanja, Izetbegović je poručio da će uskoro biti održan i Glavni odbor stranke.

"Bit će proširen svim predsjednicima općinskih odbora, a razmotrit ćemo ozbiljnija pitanja od ovog, Bosna i Hercegovina ima ozbiljnijih pitanja od poneke greške nekog kadra SDA", naglasio je Izetbegović.

Na pitanje o izmjenama izbornog zakona BiH, Izetbegović je kazao da ne mislim da se nešto posebno može postići po pitanju Izbornog zakona.

"Imamo situaciju sa SNSD-om i tu nam gospodin Dragan Čović može pomoći. Moraju biti dvije strane zainteresirane da bi se mi nastavili sastajati, ali mislim da ćemo nastaviti. Gospodin Čović je rekao da ću se iznenaditi koliko su približeni stavovi po pitanju Mostara, ali po pitanju Izbornog zakona nisu približeni stavovi. Pitao sam partnere i Komšića i Radončića i oni smatraju da treba nastaviti tragati za rješenjima po pitanju Izbornog zakona. Uvijek treba imati komunikaciju, nije lako voditi stvari u ovoj zemlji", kazao je Izetbegović.

Na pitanje o Vladi Kantona Sarajevo, Izetbegović je odgovorio da ne zna da je neko doveo u pitanje imenovanje Vlada KS.

"Bilo je nekih promjena imena, ali će godpodin Aljoša Čampara glasati za novu Vladu KS ukoliko do toga dođe", zaključio je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije