Senka Nožica za Radiosarajevo.ba: 'Prihvatam izvinjenje Nenada Nešića'

7
N. Ž.
Senka Nožica za Radiosarajevo.ba: 'Prihvatam izvinjenje Nenada Nešića'
Foto: Kolaž / Senka Nožica, Nenad Nešić

Advokatica Senka Nožica je najavila tužbu protiv ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića zbog njegove tvrdnje da je ona uhapšena, ali je sada promijenila mišljenje.

Kako je rekla Senka Nožica u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, ona prihvata izvinjenje Nenada Nešića, koji je ispriku uputio ispred Suda Bosne i Hercegovine.

"Neće biti tužbe, prihvatam izvinjenje gospodina Nenada Nešića. Mislim da se nikada nije desilo da se jedan političar u BiH izvinio, a ja sam to doživjela. 

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ljudski je griješiti, ljudski je i opraštati, tako da ja to njemu opraštam", rekla je za naš portal Senka Nožica

Podsjetimo, u izjavi za portal Radiosarajevo.ba, Nenad Nešić je rekao da su uhapšeni Ranko Debevec, Osman Mehmedagić i Senka Nožica. 

"Osjećam se vrlo nesigurno u državi u kojoj je ministar sigurnosti Nenad Nešić", rekla je Nožica u reakciji na ovu netačnu informaciju za naš portal. 

"Nisam ni bila u SIPA-i a da ne kažem da sam privedena. To što je Nenad Nešić rekao za mene je čista laž. Kako građani Bosne i Hercegovine mogu ubuduće vjerovati jednom takvom političaru poput Nenada Nešića, koji je povrijedio mene, moju porodicu i advokatsku firmu u kojoj radim. 

Nenad Nešić je htio da napavi veću aferu nego ona što jeste. Htio je da sa mojim imenom da sam uhapšena pokaže kako se to radi u bošnjačkom političkom miljeu. Odakle mu samo ideja da mene spomene!? Ko mu je to rekao!? Valjda kao ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine ima dovoljno saradnika koji mogu provjeriti, a o pojedinim medijima koji su objavili tu informaciju da ne govorim. Pa valjda imaju moj broj telefona i mogu provjeriti. Ko uređuje te portale koji su željni senzacija?", nastavila je advokatica. 

"Pazite, molim vas, kada vam ministar sigurnosti kaže da je uhapšena Senka Nožica, običan građanin to vjeruje. Zašto? Zato što vjeruju što govore naši političari. A jedan od njih je i ministar -  Nenad Nešić. Ja ću javno ispričati ovu priču svima, kako se ljudima poput Nenada Nešića uopće može vjerovati!? Ne, nikada. 

Zvali su me kolegice i kolege sa svih strana BiH. Kada to kažem mislim i na moje saradnike iz Republike Srpske. Pitaju me da li je to istina. Uznemirena sam bila, dugo nisam mogla zaspati", rekla je za Radiosarajevo.ba Senka Nožica, te je na naše pitanje o tome da li će tužiti ministra sigurnosti BiH, rekla: "Da, svakako. Tužit ću ga za klevetu." Ipak, mišljenje je promijenila nakon izvinjenja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije