Senat UNSA o diplomama Izetbegović i Konakovića: Jedna će se ispitati, druga nije sporna

12
A. G. Z.
Senat UNSA o diplomama Izetbegović i Konakovića:  Jedna će se ispitati, druga nije sporna
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Senata UNSA

Senat Univerziteta u Sarajevu (UNSA) na današnjoj sjednici je raspravljao o diplomama generalne direktorice Kliničkog centra u Sarajevu Sebije Izetbegović i predsjednika Naroda i Pravde Elmedina Konakovića.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj izjavio je kako je Senat sa 34 glasa "za", pet suzdržanih i pet "protiv" usvojio zaključak da se u narednih mjesec na Medicinskom fakultetu formira ad hoc komisija koja će još jednom pregledati "kompletnu dokumentaciju  profesorice Izetbegović i sve što je vezano za vrijeme postdiplomskog studija na medicini. Zvanična informacija treba se dostaviti Univerzitetu u narednih 30 dana".

"Ovakav zaključak smo usvojili zato što u dokumentaciji sa kojom rapolaže Univerzitet ima nedostataka koji nisu jednostavni za ignorisati i Univerzitet je želio da Medicinski fakultet napravi dodatne napore i potraži tu dokumentaciju", kazao je Škrijelj.

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Šta će biti s diplomama Sebije Izetbegović i Elmedina Konakovića? Pogledajte ko je došao na sjednicu

Šta će biti s diplomama Sebije Izetbegović i Elmedina Konakovića? Pogledajte ko je došao na sjednicu

Rektor sarajevskog univerziteta je izjavio da "Univerzitet nikoga ne napada i da žele skinuti hipoteku sa svojih pleća".

"Ako se uoče nedostaci oduzet će se diploma gospođi Izetbegović", rekao je Škrijelj i dodao da je Izetbegović uredno izabrana u akademska zvanja, ali da su uočeni neki nedostaci.

Također, kada je u pitanju predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, on danas nije raspravljan na Senatu kao diplomac ili postidoplomac jer je prije sjednice DIF odlučio da tu nema smetnje.

"O predmetu provjere diploma gospodina Elmedina Konakovića na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Haris Alić, dekan Fakulteta izvijestio je članice i članove Senata o izvršenim usmjerenim inspekcijskim nadzorima od strane Kantonalne uprava za inspekcijske poslove KS, kao i da u ovom predmetu nadležna inspekcija nije izrekla mjeru, te da je Vijeće Fakulteta donijelo zvaničan stav i saopćenje za javnost o istom u septembru 2022. godine", saopćeno je iz Senata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije