Šta će biti s diplomama Sebije Izetbegović i Elmedina Konakovića? Pogledajte ko je došao na sjednicu

5
Radiosarajevo.ba
Šta će biti s diplomama Sebije Izetbegović i Elmedina Konakovića? Pogledajte ko je došao na sjednicu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Senata UNSA

Senat Univerziteta u Sarajevu (UNSA) trenutno održava vanrednu sjednicu na kojoj bi se trebala voditi rasprava o diplomama generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebije Izebegović i lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića nakon što članovima informacije o njima predstavi rektor Rifat Škrijelj.

Podsjetimo, nedavno je usvojen Zakon o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo, kojim se daje mogućnost UNSA-i da oduzme javnu ispravu, u ovom slučaju diplomu, ukoliko se ispostavi da je ona nezakonito stečena.

UNSA također može poništiti i odluke o izboru za akademska zvanja.

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Podcast s Tomom: Nermin Palić i priča o spajanju svjetova energije i sporta

Sjednica Senata UNSA
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba: Sjednica Senata UNSA

"Imamo dvije tačke, jedna je nužnog karaktera jer se odnosi na usklađivanje sastava Senata sa novim Zakonom o visokom obrazovanju. Nakon što konstituišemo Senat u novom sazivu, mi ćemo krenuti na tačnu koja je jedina pored toga to je revizija diploma. To je jedna šira tačka od onoga što je danas u fokusu javnosti. Mi revizije diploma radimo svake godine i mjeseca za određene kategorije naših bivših studenata. Javnost će biti iznenađena, da ćemo saopštiti broj koliko je tih diploma kontrolirano od 2016. do 2022. godine", najavio je Škrijelj.

Ova sjednica je s razlogom izazvala veliku pažnju, a njoj prisustvuje i ekipa portala Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije