Senad Pećanin: 'Vrijeme je da se raskrinka najveća laž Milorada Dodika'

9
Radiosarajevo.ba
Senad Pećanin: 'Vrijeme je da se raskrinka najveća laž Milorada Dodika'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Senad Pećanin

Poznati bh. novinar i advokat Senad Pećanin oglasio se na društvenim mrežama u vezi sa zahtjevom predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorada Dodika da se iz Ustavnog suda BiH izbace strane sudije.

Kako je Pećanin napisao u svojoj objavi na društvenoj mreži X.com, opasno je uopšte razgovarati o prijedlogu Dodika za Ustavni sud BiH. 

"Milorad Dodik, u svojom čestim ultimatumima 'Trojci' ponavlja da Bosna i Hercegovina nije i ne može biti država sve dok se iz Ustavnog suda BiH ne protjeraju strane sudije.

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Merima Čelik dobila još jedno vrijedno priznanje: 'Prvi put je žensko Policajac godine'

Iako je samo prije nekoliko mjeseci Konaković govorio da je odlazak stranih sudija njemu prihvatljiv jedino dan prije ulaska BiH u Evropsku uniju, 'Trojka' je popustila i već na dva posljednja sastanka sa Dodikom i Čovićem razgovara se o modalitetima ispunjenja Dodikovog ultimatumima.

Ne baveći se ovdje pogubnim posljedicama takve odluke po funkcionalnost i opstanak države BiH, valja konačno raskrinkati laž po kojoj ne može postojati država u kojoj u sudovima rade i strane sudije, a na kojoj jaše Dodik.

Dakle, danas u svijetu u preko 50 država (među njima čak i u Kini, te u šest država u Evropi) postoje strane sudije u nacionalnim sudovima. Sapienti sat!", piše Senad Pećanin. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije