Senad Pećanin: Stanivuković nastavlja stazama nacionalizma

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Fuj

Kome mažete oči?! Pored tolikih problema u federaciji, vama je najvažnija vijest i briga šta je rekao tamo neki lokalni političar na nezvaničnoj privatnoj večeri! A i to ste izmislili, jer ste izvukli iz konteksta onog što je rekao!

Nevjerovatno

Kako se ono kaze: "Govno ostaje govno!" Nacionalizam, fasizam, sovinizam, cak i cetnistvo su tekovine koje bastini svaki pogresno nasadjeni bosanski pravoslavac sklon uplivu beogradskih naciofasistickih struktura. Iz kuce nije nista naucio niti ponio, a tokom skolovanja pogresno obrazovan. Zalosno, u 21 vijeku takva primitivnost!

Ratko

Pa ko tebe pita sta mislis o Stanivukovicu? Da nesta naucis: Меша Селимовић o mуслиманима - до јуче смо били оно што данас желимо да заборавимо а нисмо постали ни нешто друго. С нејасним осећањем стида због поријекла и кривице због отпадништва, нећемо да гледамо уназад а немамо куд да гледамо унапријед, зато задржавамо вријеме у страху од ма каквог решења".

Dobrica Ćosić, književnik, član SANU, bivši predsjednik države, „otac srpske nacije“, napisao je sljedeće:

-„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ -„Laž je srpski državni interes.“ -„Laž je u samom biću Srbina“. -„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“ -„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“ (Izvod iz knjige Dobrice Ćosića “Deobe”)

LAŽ JE U SAMOM BIĆU SRBINA

Ми лажемо да бисмо обманули себе, да утешимо другога; лажемо из самилости, лажемо из стида, да охрабримо, да сакријемо своју беду, лажемо због поштења. Лажемо због слободе. Лаж је вид српског патриотизма и потврда наше урођене интелигенције. Лажемо стваралачки, маштовито, инвентивно рекао је Добрица Ћосић описујући повијест, садашњост, а како се чини и будућност српске политике.

Dobrica, Otac vlahinluka:

Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije!! Laž je nužda: biološka, psihološka, nacionalna, politička!!

Sposobnost izvrtanja istina i istorijskih činjenica - PRIMJER:

....Dana 01. listopada 2018. godine službene trebinjske vlasti obilježile su kako oni to u duhu Dobrice Ćosića kažu ” 27. godina od hrvatske agresije na opštinu Trebinje”. Prestrašno. Sramotno. Autori obilježavanja jednog takvog čina prevazišli su i svog učitelja Ćosića. Radi se o izvrtanju povijesnih činjenica, do sada neviđenih. Spominje se u vijestima o tome događaju kako su službene vlasti Trebinja to obilježile, odale počast poginulima i najavile održavanje “historijskog časa” za svu školsku djecu na području općine Trebinje. Dakle sinhronizirano će raditi na daljnjem prenošenju laži i neistina na mlađe generacije, trovati njihov um i pripremati za neki novi juriš na hrvatski Dubrovnik. Umjesto da djecu uče što je i kako je stvarno bilo. Umjesto da prođu svoju katarzu i nastave normalan život, svjesni činjenice koliko su zla nanijeli Dubrovniku i cijelom jugu Hrvatske. Umjesto da se ispričaju svakom Dubrovčaninu i svakom kamenu koji su razbili i uništili, ispričaju za sve poginule ranjene, protjerane, uništene objekte svjetskog značaja, oni pričaju o “agresiji na Trebinje”! Pa jesu li oni normalni? Ono što HSP zabrinjava je prešućivanje ovakvih ordinarnih laži, krivotvorina podvala i smicalica koje ovi sljedbenici kamiondžije Vučurevića uporno gebelsovski ponavljaju. Na svaku ovakvu budalaštinu, koja nama nekada na prvi pogled izgleda smiješno i žalosno jer mi znamo što je bilo, mora se reagirati. Bez suvisle i odlučne rekcije dubrovačkih vlasti, vlasti Dubrovačko neretvanske županije i nacionalne razine ovaj igrokaz u Trebinju će se nastaviti, a sljedbenici kamiondžije Vučureviće će to prihvatiti kao istinu. Reagirati se mora....

Fuj fuj

Ustaše, zločinci , fašisti koji nisu kažnjeni zahvaljujući Hrvatu Brozu, i Vatikanu, danas izvrću istorijske činjenice i optužuju srpski stradalnički narod!

Mrš

Pored islamskog fundamentalizma koji je na vlasti u Sarajevu i federaciji, ovaj ima obraza prozivati ovog dečka, i to izvesti njegove riječi iz konteksta onoga što je rekao!

/ Najnovije