Šemsudin Mehmedović reagirao na rezoluciju Bundestaga o BiH

1
Radiosarajevo.ba
Šemsudin Mehmedović reagirao na rezoluciju Bundestaga o BiH
FOTO: Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, reagirao je na rezoluciju Bundestaga o BiH.

U nastavku prenosimo njegovu reakciju u cijelosti:

"Nije bilo ništa bolje ni očekivati od Njemačke kojoj očajnički nedostaje energija Rusije. Dok smo se radovali što je EPP izbacio "legitimno predstavljanje" iz Rezolucije o Bosni, istovremeno kao hladan tuš je došla vijest o rezoluciji Bundestaga o BiH. Iako su neprijatelji Bosne digli galamu s kojim pravom njemački Bundestag raspravlja o BiH, ipak zadovoljno trljaju ruke kada su pročitali šta je to Juratović uspio napraviti od prvobitnog nacrta Rezolucije o BiH.

Saznajemo: Podnesena krivična prijava protiv Predraga Bartule

Saznajemo: Podnesena krivična prijava protiv Predraga Bartule

Opaske na tekst Rezolucije o Bosni

Evo nekih opaski na tekst Rezolucije o Bosni!

1. Izostaje traženja zabrane djelovanja separatističkih stranaka
2. Beograd i Zagreb bi morali biti navedeni kao izvor svih problema te ih označiti kao inspiratore separatizma. I dosad se pokazalo besmislenim gasiti vatru u BiH, a dopuštati da se stalno iznova podmeću novi požari iz Hrvatske i Srbije.
3. Uloga glasova koje Hrvati iz BiH daju na izborima u Hrvatskoj – kad bi se od Hrvatske tražilo da odustane od glasova Hrvata iz BiH, separatizam Dragana Čovića bi uvelike popustio. Sada je važan faktor i zato dobija mjesto u loži jer njegovi glasači odlučuju na izborima u Hrvatskoj. I naravno, uloga glasova iz RS u Srbiji. Dvojna državljaanstva se koriste za kontrolu i provođenje politika Zagreba i Beograda u BiH, čime se zloupotrebljavaju i ucjenjuju narodi BiH,
4. Ni Dodik ni Čović nisu faktori bez Srbije i Hrvatske: ključ problema u BiH i dalje je pokušaj da se neostvareni ratni ciljevi postignu u miru.
5. Glavni problemi u BiH nisu u BiH već u Beogradu i Zagrebu, u SANU i HAZU.

Dodik i Čović će se valjati od smijeha od prijetnje sa dvadesetak njemačkih vojnika. To ni Mr. Bean ne bi tretirao kao prijetnju.

Der Spiegel"Bundeswehr trenutno ispituje hoće li uskoro poslati dva tima od po desetak vojnika u Bosnu. Oni bi sudjelovali u mreži malih izviđačkih jedinica u okviru misije EUFOR-a, raspoređenoj po cijeloj BiH. Opremljeni samo lakim naoružanjem, ti timovi bi na licu mjesta mogli procijeniti mogu li se tamo razviti sukobi ili da li bi, naprimjer, moglo doći do eskalacija tokom velikih demonstracija".

Nova taktika

Ako neka rezolucija njemačkog parlamenta o Ukrajini izazove bijes u Rusiji, jasno da je to zato što je Rusija agresor i što ima velike apetite prema toj zemlji.

Ako se priznaje da će rezolucija o BiH izazvati bijes u Srbiji i Hrvatskoj, to je onda zato što su Hrvatska i Srbija mirovni agresori u BiH. Dakle, BiH treba i rezoluciju o mirovnoj agresiji Srbije i Hrvatske u BiH.

Sama rezolucija neće promijeniti ništa u Beogradu i Zagrebu osim pripreme nove taktike.

Der Spiegel: "Rezolucija o BiH izazvat će bijes u Hrvatskoj i Srbiji". Spiegel dalje navodi kako usvajanje rezolucije o BiH u Bundestagu neće naići na "odobravanje ni na Jadranu ni u Srbiji (...), gdje će prijedlog vjerojatno izazvati bijes s obzirom na to da se obje zemlje pozivaju da se distanciraju od "nacionalističko-separatističkih snaga".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije