Šemsudin Mehmedović: Neko se u Crnoj Gori mora izviniti za ovo i snositi posljedice!

2
Radiosarajevo.ba
Šemsudin Mehmedović: Neko se u Crnoj Gori mora izviniti za ovo i snositi posljedice!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović

Šemsudin Mehmedović, zastupnik (Naprijed) u Parlamentu Bosne i Hercegovine, izjavio je danas, 28. februara, kako je jučerašnja posjeta Milorada Dodika Crnoj Gori, uoči političkog sastanka u Mostaru, bila "poruka da pregovori za Europsku uniju mogu ići naprijed samo ako budu u interesu 'srpskog sveta'". 

"Posjeta Dodika predsjedniku Skuštine Crne Gore Andriji Mandiću i Crnoj Gori uoči sastanka u Mostaru je poruka da Dodik ne prihvata rezultate pregovora unutar BiH koji neće biti u interesu srpskog sveta", naveo je Mehmedović, dodajući kako "sad vidimo kako to srpski svet već funkcioniše u stvarnosti".

Crna Gora je, nastavio je on, "s jednim predsjednikom eniteta razgovarala o državnim temama, državnim relacijama i nacionalnim hegemonističkim ciljevima, što je neprihvatljivo".

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Neko se u Crnoj Gori mora izviniti za to i snositi posljedice. Ovo je težak udar iz Crne Gore na BiH i povratak na devedesete kad je Crna Gora bila uz Miloševića. Ministarstvo vanjskih poslova mora snažno protestirati, uputiti Crnoj Gori demarš!

Dodik je prije sastanka u Mostaru rekao da poziva da se interesi tri naroda BiH stave ispred tuđih geopolitičkih interesa, a upravo Dodik zastupa geopolitičke interese Srbije i Rusije. Užasno je što Trojka nije pozvala Dodika da se odrekne geopolitičkih interesa Srbije i Rusije", zaključio je Mehmedović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije