Šemsudin Mehmedović: 'Edin Forto i Naša stranka moraju tražiti ostavku od Dragana Čovića'

11
Radiosarajevo.ba
Šemsudin Mehmedović: 'Edin Forto i Naša stranka moraju tražiti ostavku od Dragana Čovića'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović

Zastupnik u Parlamentarnoj skupšini Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović (SDA) pozvao je predsjednika Naše stranke Edina Fortu da traži ostavku predsjednika HDZ-a Dragana Čovića, zbog toga što on nije reagovao na skandalozni snimak osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića. 

Saopštenje zastupnika u PSBiH prenosimo u cijelosti: 

"Povodom odbijanja čelnika Naše stranke da jasno odgovori na pitanja o postupanju HDZ BiH o izjavama Darija Kordića – moram istaći da su Forto i Naša stranka morali pratiti bar nivo reakcija na Kordića koje su došle od mentora (Christiana) Schmidta i US ambasade, a nisu čak ni to.

Sjajna igra i sigurna pobjeda Studenata nad Slobodom

Sjajna igra i sigurna pobjeda Studenata nad Slobodom

Kad su u pitanju ratni zločinci i zločini i presude Haškog tribunala, ne postoji ljevica i desnica, konzervativci i liberali. Neljudsko postupanje Edina Forte, Čamdžića i Naše stranke u reakcijama na izjave ratnog zločinca Darija Kordića je oblik zločina protiv žrtava u BiH, suštine rata i agresije i protiv presuda Haškog tribunala.

Čović i Dodik i čuvari ratnih zločinaca ne smiju biti politički orijentiri bez obzira na političke okolnosti a oni to danas jesu Našoj stranci.

Šemsudin Mehmedović
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: Šemsudin Mehmedović

Ako Naša stranka ne zatraži ostavku zbog ćutanja Dragana Čovića i HDZ BiH, onda
svjesno otvara prostor za politički narativ i poteze koji će uslijediti.

Drago mi je da su Forto i drugovi iz Naše stranke počeli projekt rušenja Trojke i njenog slanja u historiju kao jeftinih političkih karikatura koji su čuvali čuvare ratnih zločinaca i zločina.

Dakle, Forto – ili traži ostavku od Čovića ili se sam baci na političko odlagalište historije. Očekujem da će se Nikšić i Konaković žestoko ograditi od Forte ili zajedno potpisuju sramnu ulogu Trojke", saopštio je Šemsudin Mehmedović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije