Šemsudin Mehmedović: 'Vrijeme je da Čović pokupi svoje krpice i ode sa političke scene'

14
Radiosarajevo.ba
Šemsudin Mehmedović: 'Vrijeme je da Čović pokupi svoje krpice i ode sa političke scene'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dragan Čović

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović oglasio se povodom izostanka reakcije lidera HDZ Dragana Čovića na snimak u kojem ratni zločinac Dario Kordić govori kako je sve što je uradio tokom rata vrijedilo zatvora i kako bi sve opet isto ponovio. 

Reakciju Mehmedovića prenosimo u cijelosti:

"Ćutanje Dragana Čovića, HDZ BiH, HNS-a, vrha Hrvatske ali akcentiram – u prvom redu, ćutanje Dragana Čovića na snimak u kojem Kordić potvrđuje svoju i fašisoidnost HDZ BiH i HDZ Hrvatske, jest alarm koji govori da je vrijeme da Čović pokupi svoje krpice i ode sa političke scene.

Ususret Eurosongu: Više favorita, ali Baby Lasagna i dalje uvjerljivo vodi na kladionicama

Ususret Eurosongu: Više favorita, ali Baby Lasagna i dalje uvjerljivo vodi na kladionicama

Poptuno je jasno da je Kordićev snimak plasiran kako bi izazvao radikalne političke poteze i spašavanje hrvatskih i srpskih političkih ekstremista koji deceniju i pol drže ovu zemlju na predstavi fašističkog baleta.

Ovdje nije pitanje da li Tužilaštvo treba hitno da reaguje, već da li je vrijeme da se zabrani ovakvo djelovanje političkih stranaka i pojedinaca koji njeguju presuđene zločinačke pothvate i zločince. Ako do toga ne dođe, ostajemo zatvoreni u začaranom krugu koji je kreirala koruptivna neman koja je izvlačila milijarde iz budžeta preseljavajući ih u svoje interesne kompanije.

Američka ambasada u BiH i OHR moraju izbjeći deklarativni, kurtoazni i formalni odgovor jer ovo je do sada najjači udar na njihov izborni projekt u Federaciji BiH i BiH", poručio je Mehmedović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije