Dedić: Vlada Federacije BiH za Aerodrom Bihać daje 25 miliona KM

1
Radiosarajevo.ba
Dedić: Vlada Federacije BiH za Aerodrom Bihać daje 25 miliona KM
Foto: JP Aerodrom Bihać / Buduća lokacija Aerodroma u Bihaću koji se gradi u naselju Golubić

Na sjednici Vlade Federacije BiH koja je održana u četvrtak, osigurana su sredstva za nastavak izgradnje Aerodroma u Bihaću.

Prema riječima federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudina Dedića, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija usvojena je Odluka o usvajanju programa utroška sredstava za Aerodrom Bihać u iznosu od 25 miliona KM.

Podsjeća da je Vlada Federacije BiH jedini investitor za izgradnju Aerodroma u Bihaću i dosad je osigurala oko 10 miliona KM.

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

Usvajanjem današnje odluke o programu utroška sredsatava u iznosu od 25 miliona KM plan je da se završi I faza izgradnje Aerodroma u Bihaću sa poletno-sletnom stazom u dužini od 1.200 metara, kontrolnim tornjem, rasvjetom i ostalom neophodnom infrastrukturom kako bi sam Aerodrom profunkcionirao za slijetanje aviona.

Na ovom dijelu piste mogli bi slijetati manji avioni koji prevoze oko 70 putnika.

"Ovo je generacijski projekt koji ima veliki privredni i razvojni značaj za Grad Bihać i Unsko-sanski kanton. Izgradnjom Aerodroma u Bihaću očekuje se bolja komunikacija i povezivanje ovog dijela BiH s ostatkom države i svijetom, veći broj turista i investicija, te osigurava bolja povezanost s našom dijasporom", izjavio je ministar Dedić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije