! / Efendić reagirao na pojavu zmija na Dobrinji: Posljedice trpimo svi

19. 06. 2021. u 21:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 571

Nakon pisanja portala Radiosarajevo.ba kako veliki broj zelenih površina u Sarajevu još uvijek nisu uređene, reagirao je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić. 

Naime, proteklih nekoliko dana građani glavnog grada Bosne i Hercegovine zbog trave visoke više od metar i obraslog grmlja se žale jer kako navode ne mogu normalno hodati te strahuju i od insekata, zmija i drugih životinja koje bi mogle vrebati iz zapuštenog zelenila. 

Efendić je tim povodom napisao sljedeće:

"Samo da se zna iako je to bezbroj puta ponovljeno da je za košenje trave i održavanje zelenih površina zaduženo kantonalno preduzeće Park.

Kanton već odavno ne funkcioniše skoro ni u jednoj oblasti života ili funkcioniše jedva. Od javnog prevoza, primarne zdravstvene zaštite, javne higijene, obrazovanja, sigurnosti... teško je utvrditi u kojoj oblasti je stanje gore.

Kantonom trenutno upravlja vlada neke trojke koja je u početku bila šestorka i obećavala kule i gradove. Ista ta trojka i njihovi vijećnici na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad oborila je izvještaj J.P. Lokoma koji kao preduzeće svoj posao radi odgovorno i adekvatno. Tako je srušen i uništen čitav sistem Kantona Sarajevo kada su neodgovorni zastupnici iz skupštine počeli da se petljaju u sve procese unutar preduzeća umjesto da se bave donošenjem zakona, a stranke koje su ih tamo poslale o tome nisu vodile računa.

Sva pamet je u tome da svi rade svoj posao, ali ogroman problem je kada oni koji su odgovorni i koji se na sve načine bore da budu na odgovornim pozicijama uopće ne znaju šta im je posao. Posljedice toga nažalost trpimo svi", napisao je Semir Efendić.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (12)