Semir Efendić kritikuje političko stanje i imenovanje Marina Vukoje

5
Radiosarajevo.ba
Semir Efendić kritikuje političko stanje i imenovanje Marina Vukoje
Foto: Printscreen / Semir Efendić

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji.

Prilikom gostovanja u programu BHRT-a "Jutro za sve", kod urednika Zvonka Komšića, rekao je da aktuelno političko stanje nije nimalo optimistično.

Komšić je upitao Efendića da mu komentira da li Konaković zloupotrebljava institucije na čijem je čelu.

Kraj jedne priče: Rudnik mrkog uglja Zenica se zatvara zbog neisplativosti?

Kraj jedne priče: Rudnik mrkog uglja Zenica se zatvara zbog neisplativosti?

Prvi čovjek Stranke za BiH je odgovorio podsjećanjem na vrijeme "kada je on bio premijer Kantona Sarajevo, kada je mnogo nas imalo primjedbe na rad tadašnjeg Tužilaštva Kantona Sarajevo, kada se desio slučaj Memić, on je snažno stajao u odbranu tog tužilaštva".

"On to radi iz svojih razloga jer mu se primakla, ili se on njoj primakao, sva ova priča oko kartela, saznanja da je jedan veliki narko-kartel povezan sa BiH, pa evo direktno - sa njegovim najbližim prijateljima, kumovima... Njegovi razlozi komentiranja pravosuđa su neke druge prirode", podvukao je Efendić. 

Efendić je govorio i o kandidiranju Marina Vukoje za Ustavni sud Bosne i Hercegovine. Upozorio je da predsjednici stranaka Trojke šute i udovoljavaju ucjenama HDZ-a. 

"Sada je to Ustavni sud, sutra će biti neko drugi. Znamo mi da se godinama ovdje traži treći kanal, znamo mi da Dodik godinama uzvikuje kako treba ukinuti BHT, sada smo došli u situaciju da Dodik i Čović, koji otvoreno dakle, nema tu nikakvog skrivanja, iako oni imaju planove koje ne otkrivaju, jednu po jednu, preuzimaju institucije", rekao je Semir Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije