Šefik Džaferović: Oni koji kažu da danas nije praznik, ne poštuju zakone BiH

7
Radiosarajevo.ba
Šefik Džaferović: Oni koji kažu da danas nije praznik, ne poštuju zakone BiH

Svi oni koji govore da danas nije praznik, ne znači da su u pravu, već da ne poštuju postojeće zakone Bosne i Hercegovine, izjavio je gostujući u Dnevniku 2 BHRT-a član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Džaferović je istakao da je jedno iznositi političke stavove i opservacije, a drugo biti svjestan obaveze da se poštuju zakoni.

“Postoje praznici na nivou BiH, 25. novembar Dan državnosti, 1. mart Dan nezavisnosti, na to je ukazivao i Ustavni sud BiH i to su praznici na nivou države, sve dok ne bude drugačije odlučeno”, rekao je Džaferović.

Naglasio je da je Bosna i Hercegovina država dva multietnička entiteta, te da tako treba i da funkcioniše.

Džaferoviće je još jednom čestitao Dan nezavisnosti svim Bosancima i Hercegovcima.

On je za Dnevnik 2 govorio i o nabavci vakcina protiv koronavirusa, te istakao da su pri rješavanju tog problema propuste imale i institucije BiH, ali i međunarodne organizacije.

Institucije BiH su zakazale, ali je zakazala i međunarodna solidarnost, odnosno multilateralne organizacije. Zar nije bilo pošteno da sve države kažu ‘evo nismo svi jednaki, nemamo svi isto novca, ali hajde da rasporedimo da svi dobiju određenu količinu vakcina, da se barem zdravstveni radnici vakcinišu”, rekao je Džaferović.

Ostatak teksta možete pročitati na ovom LINKU.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije