Šefik Džaferović najavio: U pripremi tužba protiv Republike Srpske

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Gost

Traži pomoć od Pakistana. Neće biti prva neuspjela tužba.

*

Traži pomoć od Pakistana. Neće biti prva neuspjela tužba. ka Gost

071

Ja ipak mislim da će više efekta imati ako obećate da ćete zaposliti 200 000 ljudi.

Samo fbih duguje rs-u

Od ovih bosnjackih tuzbi svakako nema nista. Nego zasto ne pisete o onim silnim tuzbama rs-a protiv fbih, koje je rs dobila i po kojima fbih mora rs-u isplatiti stotine milione maraka duga, a bosnje se prave blesave, pa misle kontratuzbama ponistiti dug koji moraju platiti. Ali vam ne vrijedi, sve cete morati plati rs-u, a oni vama nista ne duguju.

AB

Srbija i rs su u duznickom ropstvu i oni nemogu ni kokosinjac da naprave , a pogotovu ilegalno . Tuzba je dobra stvar i na njoj treba inzistirati . Isto tako treba aktivirati tuzbu za sam naziv rs kao i zastavu manjeg entiteta jer ime i zastava simbolisu samo jedan narod u manjem entitetu , a u Dejtonskom mirovnom sporazumu stoji da je rs entitet koji cine konstitutivni narodi Srbi, Bosnjaci, Hrvati i ostali !

*

Od ovih bosnjackih tuzbi svakako nema nista. Nego zasto ne pisete o onim silnim tuzbama rs-a protiv fbih, koje je rs dobila i po kojima fbih mora rs-u isplatiti stotine milione maraka duga, a bosnje se prave blesave, pa misle kontratuzbama ponistiti dug koji moraju platiti. Ali vam ne vrijedi, sve cete morati plati rs-u, a oni vama nista ne duguju. ka Samo fbih duguje rs-u

@AB

Nije bitno sta "simbolise" kako ti napisa naziv niti kakva osjecanja kod tebe budi, bitno je da su i bosnjaci i hrvati konstitutivni u rs-u u praksi, a ne u teoriji kao kod vas u fbih, gdje srbi nisu konstitutivan narod niti im djeca mogu uciti srpski jezik, iako im to dejton garantuje. Tako je ramiz salkic, bosnjak iz sda, bio potpredsjednik rs-a i svo vrijeme je radio na njenom ukidanju, a moze li kod vas neki srbin iz snsd-a biti potpredsjednik fbih? Bosnjaci u rs-u imaju pravo na bosnjacki jezik, kao i hrvati na hrvatski, a to sto vi bosnje mimo svake logike hocete neki bosanski, to je vas problem. Uostalom, visoki predstavnik petrich, koje upravo vi bosnje postujete je i sam donio dekret po kojem se vas jezik zove bosnjacki a ne bosanski, a rs samo to postuje. A pored toga, bosnjaci u rs-u imaju i svoju islamsku vjeronauku u skoli, a srpska djeca u fbih nemaju, vec moraju slusati vase hodze. Ako ne vjerujes pogledaj online nastavu svaki dan na rtrsu, pa se sam uvjeri. Rs je u svemu tolerantnija od vas, ali vama bode oci to sto je "srpska" u nazivu, sto samo pokazuje vas stepen srbofobije i komplekse koje imate od svega sto nosi ovaj prefiks.

Sasa

Ovako ce sda da spasi dodika.

/ Najnovije